Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Martin a capitulat! Festivalul Antic Tomis o pensionează pe „Tomiris“

ro

23 Aug, 2016 00:00 8352 Marime text
 

Festivalul Antic Tomis va fi organizat şi anul acesta, cu un buget cârpit provenit din taxa de promovare a staţiunii Mamaia şi din sponsorizări. Evenimentul va începe vineri, 26 august, la ora 12.00, în parcul Tăbăcărie, cu ateliere de reconstituire istorică, demonstraţii tactice, antrenamente militare cu public, teatru pentru copii şi alte evenimente, urmate de parada trupelor militare şi civile. La ora 17.30, va avea loc ceremonia de deschidere, în Piaţa Ovidiu, iar la ora 19.00, parcul Tăbăcărie va fi scena reconstituirii unei bătălii între daci şi romani.
 
Festivalul, organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării, are ca partener Primăria Constanţa, care şi-a dat acordul pentru utilizarea locaţiilor în care se va desfăşura evenimentul: piaţa Ovidiu, piaţeta Perla, piaţeta Cazino şi parcul Tăbăcărie. 
 
„Bugetul aproximativ al festivalului este de 38.000 de lei”, a spus secretarul general al asociaţiei, Mariana Gorbănescu, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Gorbănescu a precizat că cel de-al doilea partener al festivalului este Muzeul de Istorie, ai cărui specialişti au venit cu sfaturi în ceea ce priveşte activităţile din tabăra istorică. Rochia şi elementele de styling ale Corinei Martin, alias Tomiris, vor fi asigurate, anul acesta, la retragerea sa, de prietenii şi colaboratorii „Reginei masageţilor”, respectiv creatoarea de modă Liliana Cornilă, şi de un salon de înfrumuseţare din municipiul Constanţa, unde preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării este client cu „gold card”.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii