Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii sprijiniti de World Vision Au intampinat primavara cu felicitari si martisoare

ro

01 Mar, 2010 04:33 4115 Marime text
mart.jpgPentru 1 Martie, copiii sprijiniţi de World Vision din Cobadin, Corbu, Cumpăna, Medgidia, Cernavodă şi Cogealac au confecţionat sute de mărţişoare, felicitări şi bijuterii. Aceste pregătiri au început de mai bine de o lună de zile, perioadă în care artiştii cu vârste între 6 şi 20 de ani s-au străduit să-şi depăşească „operele" din anii precedenţi.

La Cogealac, 27 de adolescenţi, beneficiari ai Proiectului „Împreună pentru viitor" şi peste 30 de elevi ai Grupului Şcolar din localitate au meşterit aproximativ o sută de mărţişoare şi felicitări, care deja au fost şi vândute. Anul acesta s-a folosit pielea, plantele uscate şi mărgelele de nisip, iar în plus, s-au confecţionat, pentru prima dată şi aţele care trebuie obligatoriu să însoţească mărţişoarele. Şi beneficiarii din Medgidia ai aceluiaşi program se pot lăuda cu peste 200 de mărţişoare care deja şi-au găsit şi cumpărătorii. Copiii din Corbu au fost mai inventivi. Au folosit materiale reciclabile, însă şi produse comestibile. Cu puţină imaginaţie, paie de suc, bucăţi din pet-uri şi paste făinoase, pictate în diverse culori, au devenit materie primă numai bună de folosit. Primăvara a fost aşteptată şi la Cobadin şi Cumpăna. Cele peste 150 de mărţişoare şi felicitări confecţionate de copii vor ajunge atât la mămicile acestora, cât şi la şcolile generale din cele două comune. La Cernavodă, părinţii copiilor cu dizabilităţi care fac recuperare la Centrul de Intervenţie World Vision din localitate s-au constituit în Asociaţia Părinţilor ai căror copii au dizabiltăţi şi au demarat cu ocazia zilei de 1 Martie, o mică afacere. Membrii acesteia au confecţionat coliere, brăţări şi cercei din mărgele - un prim pas pentru obţinerea banilor necesari pentru a putea să acceseze fondurile europene.

În cazul sutelor de mărţişoare şi felicitări confecţionate în celelalte localităţi, cu banii obţinuţi din vânzarea acestora se vor cumpăra iarăşi mărgele, acuarele, pensule şi toate celelalte produse necesare într-un atelier, pentru ca activităţile derulate în mod constant la Cercurile de Artă din fiecare comunitate să continue cu succes.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii