Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii diagnosticati cu toxiinfectie alimentara au fost externati

ro

24 Nov, 2009 01:51 1273 Marime text
Ieri, în jurul orei 12.00, cei 17 copii de la Şcoala cu clasele I-IV Palazu Mic şi Şcoala cu clasele I-VIII Piatra, care au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, s-au întors acasă.

Aceştia au ajuns la unitatea spitalicească după ce au început să acuze dureri abdominale, cefalee şi stări febrile, la aproximativ o oră de la consumarea produselor din programul naţional „Cornul şi laptele".

Elevii de la şcoala din Piatra au mâncat lapte cu biscuiţi, iar cei de la Palazu Mic, iaurt cu biscuiţi. Aşadar, este vorba despre locaţii diferite, însă şi despre produse diferite.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, au fost recoltate probe atât de la elevi, cât şi de la alimentele consumate de aceştia, însă se vor pronunţa referitor la cauza îmbolnăvirii copiilor după ce vor intra în posesia rezultatelor de laborator care vor fi gata zilele următoare.

Starea elevilor, chiar dacă nu a fost una foarte gravă, totuşi s-a ameliorat considerabil după ce au primit tratament la Spitalul de Boli Infecţioase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii