Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii crestinati la Cumpana, de Sfanta Parascheva (galerie foto)

ro

15 Oct, 2009 02:12 2284 Marime text
cumpana.jpgSărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a fost celebrată, ieri, cu mare fast, în comuna Cumpăna. După slujba cu mare încărcătură duhovnicească, la care au participat atât locuitorii din comună, cât şi cei din împrejurimi, preoţii celor două parohii au botezat şase copii aflaţi în asistenţă maternală la familii din localitate.

La Cumpăna, a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, la iniţiativa primarului Mariana Gâju, să fie botezaţi mai mulţi copii abandonaţi de părinţi. De altfel, de anul trecut până în prezent, peste 35 de copii din localitate au primit taina Sfântului Botez la astfel de sărbători din an.

Chiar dacă nu a fost prezentă la sărbătoare, fiind plecată într-o delegaţie la Bruxelles, Mariana Gâju le-a transmis părinţilor spirituali şi celor adoptivi, prin angajaţii de la Serviciul Social din localitate, toate urările de bine şi de viaţă cât mai bună. Ceremonia de ieri a avut o semnificaţie dublă, cu atât mai mult cu cât Biserica Sfânta Parascheva din localitate a găzduit, timp de câteva zile, moaştele Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, precum şi veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, duse la Iaşi.

Cei cinci copii care au primit taina sfântului botez, Cristian, Mario Alexandru, Robert Andrei, Valentin şi un alt Mario Alexandru, au vârste cuprinse între patru şi şase luni şi au avut noroc de naşi din mai multe colţuri ale ţării. Unii au venit special de la Bucureşti pentru a deveni părinţii spirituali ai celor mici. „Am aflat de la primarul Mariana Gâju că la Cumpăna se fac astfel de binefaceri, iar eu şi familia mea am ţinut în mod deosebit să botezăm unul dintre copii", ne-a declarat năşica lui Cristian, Luminiţa Lazăr, care şi-a botezat finul după fiul său.

Chiar dacă au fost gălăgioşi pe toată perioada slujbei¸ cei cinci copii s-au liniştit instantaneu în momentul în care preoţii i-au botezat. După botez a avut loc praznicul Sfintei Sărbători, la care au participat atât locuitorii comunei, cât şi oaspeţi din localităţile limitrofe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii