Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract pe ultima sută de metri Teatrul „Oleg Danovski", păzit de Divizia CJC

ro

10 Jan, 2011 01:28 2940 Marime text
cap_2.jpgPaznicii din subordinea lui Nicuşor se ocupă de paza teatrului în legătură cu care şeful CJC a fost acuzat că vrea să-l desfiinţeze

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" este păzit de către Direcţia de Pază a Judeţului, devenită între timp Divizia de Pază SRL.

Teatru_paza_Lucian_Giurca.jpgContractul privind „Servicii de pază" a fost atribuit acestui SRL pe data de 29.12.2010. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată a contractului a fost de 160.000 de lei, fiind egală cu valoarea de atribuire. În aceste condiţii, este ciudat faptul că Divizia de Pază a fost desemnată câştigătoare deşi au existat trei oferte. De precizat că pe 29 decembrie a fost semnat contractul, iar a doua zi, pe 30 decembrie, teatrul a fost preluat de Ministerul Culturii.

De precizat că Direcţia de Pază la care se face referire în anunţul de pe SEAP se numeşte actualmente Divizia de Pază SRL. Direcţia de Pază a Judeţului era o structură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, condus de către Nicuşor Constantinescu, care a fost transformată în SRL pentru a o salva de la pieire după intrarea în vigoare a OUG 63/2010. Prin înfiinţarea noii societăţi Divizia de Pază SRL a fost preluat patrimoniul şi angajaţii Direcţiei de Pază. Potrivit datelor furnizate de către Registrul Comerţului, Lucian Titi Giurcă, fostul director al Direcţiei de Pază, îndeplineşte atât funcţia de administrator, cât şi pe cea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Divizia de Pază SRL. Iată aşadar cum banii oferiţi de CJC, în subordonarea căruia s-a aflat până la finele lui 2010 Teatrul „Oleg Danovski", au intrat în conturile unei alte structuri ce i se subordonează: SRL-ul prestator de servicii de pază.

Herarconi şi Conpress Holding au „păpat" şi ele bani de la teatru

westhouse_Sorin_Strutinsky2.jpgDe altfel, mai multe firme care câştigă în mod constant contracte importante de la instituţiile publice de pe plan local conduse de social-democraţi şi-au făcut intrarea şi la teatrul subordonat până în 2010 CJC. Dintre acestea amintim firma Herarconi, aparţinând pesedistului Ion Jitaru, care în 2008 a câştigat un contract pentru prestarea de servicii de curăţenie la instituţia de cultură. De precizat că paza instituţiei de cultură a fost prestată în 2008 de către Conpress Holding SRL, firmă înfiinţată în 1994 de către afaceriştii Sorin Strutinsky, Mihail Cârciog, alături de chiar şeful CJC Nicuşor Constantinescu şi de primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii