Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de 35 de miliarde de lei vechi Două firme bucureştene dotează Ambulatoriul TBC pe banii CJC

ro

02 Feb, 2011 02:55 3798 Marime text
licitatie_cjc_policlinica_TBC.jpgConsiliul Judeţean Constanţa a încheiat contractul privind furnizarea de echipamente medicale necesare dotării Ambulatoriului de specialitate TBC din Constanţa.

Contractul a fost împărţit pe două loturi, astfel încât instituţia judeţeană condusă de Nicuşor Constantinescu a semnat cu două firme ce se vor ocupa de dotarea din punct de vedere medical a unităţii sanitare. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea totală a contractelor este de 3.473.572,89 lei, adică de aproape 35 de miliarde de lei vechi. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Potrivit SEAP, lotul 1 din contractul de „Furnizare echipamente medicale - «Maşini, utilaje şi instalaţii pentru ocrotirea sănătăţii»" a fost încredinţat către SC Editronic Intenational SRL din Bucureşti. Valoarea finală a contractului prin care s-a atribuit lotul 1 este de 3.225.620 lei, estimarea iniţială fiind de 3.230.871 lei.

Lotul 2 din contractul de „Furnizare echipamente medicale - «Maşini, utilaje şi instalaţii pentru ocrotirea sănătăţii»", mult mai mic în ceea ce priveşte valoarea, a fost atribuit firmei Neotech SRL, care va încasa în schimbul furnizării echipamentelor medicale 247.952,89 lei fără TVA, valoarea estimată fiind de 248.407,60 lei fără TVA. De precizat că în cazul ambelor loturi nu a existat decât un singur ofertant.

Aparatură de radiologie şi alte echipamente pentru afecţiuni pulmonare

Patronul SC Editronic International SRL, Cristian Mihuţoiu, ne-a declarat că firma sa va furniza, concret, un computer tomograf, două echipamente medicale pentru radiografii şi radioscopii, un aparat mobil de realizat radiografii la patul pacienţilor şi două maşini automate de developat filme radiologice. „Lucrăm de 15 ani în domeniu şi furnizăm aparatură medicală pentru 95% dintre instituţiile sanitare de stat. Lucrăm şi cu parteneri privaţi, însă în cazul aparaturii medicale de acest tip costurile sunt mai mari, amortizarea este mai lentă şi atunci, de cele mai multe ori, aleg să încheie parteneriate cu unităţile de stat. Am dotat peste 150 de unităţi sanitare publice", ne-a declarat Mihuţoiu.

În ceea ce priveşte contractul încheiat de către Neotech SRL Bucureşti cu CJC, deţinătorul firmei, Petre Meleşteu, ne-a declarat că printre echipamentele medicale furnizate de societatea sa se numără spirometre, aparate EKG, o bicicletă ergonomică, un bodypletismograf - aparat folosit în explorări funcţionale respiratorii şi altele.

Contractul privind furnizarea de echipamente medicale pentru dotarea Ambulatoriului TBC din zona Tomis III face parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate TBC din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa". Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul Major de intervenţie 3.1 "Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale", cod SMIS 3507.
Valoarea totală a proiectului de reabilitare şi modernizare a Ambulatoriului TBC este de aproximativ 12.000.000 de lei, din care suma nerambursabilă din fonduri europene este de 8.377.003,58 lei, fondurile nerambursabile susţinute de la bugetul de stat - 1.281.188,78 lei, iar contribuţia proprie a beneficiarului - 2.348.328,75 lei.

De reabilitare se ocupă Marca Telecom

De precizat că acest contract a fost împărţit în două, licitaţia pentru reabilitarea ambulatoriului având loc separat. Contractul privind „Lucrări de C+M+I (construcţii, montaj, instalaţii), Amenajarea şi protecţia mediului şi dotări independente aferente proiectului «Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate TBC din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa»" a fost atribuit altei firme bucureştene - SC Marca Telecom SRL. Firma îi are ca patroni pe Mihai Sergiu Ceacîreanu şi pe Liviu Gheorghe Puşcaru. Numele lui Mihai Sergiu Ceacîreanu este menţionat în rechizitoriul DNA privind faimoasele retrocedări din Constanţa, fiind coleg de inculpare cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii