Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii, din nou în stradă! Protestele continuă la Constanţa

ro

06 Nov, 2015 00:00 2201 Marime text
Mitingul care a pornit iniţial ca o mişcare de solidaritate cu victimele tragediei de la club Colectiv din Bucureşti s-a transformat într-un adevărat manifest împotriva clasei politice.Aseară, pentru a treia zi consecutiv, constănţenii au ieşit în stradă, precizând că îşi doresc o schimbare a clasei politice.
 
Constanţa s-a alăturat zecilor de mii de oameni care au protestat în marile orașe ale țării. Prin urmare, în jurul orei 18.00, a fost ocupată zona din fața Prefecturii. După ce numărul protestatarilor a crescut, s-a pornit, în marş, pe străzile Constanței.

S-a cântat imnul naţional

În momentul în care aceştia au ajuns în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, s-au aplaudat ambulanţele care duceau pacienți la Unitatea de Primiri Urgențe. S-a mărşăluit şi în zona Casa de Cultură, numărul celor ieșiți în stradă aflându-se în creştere.
 
Manifestanţii au cântat Imnul naţional, dar şi „Doamne, ocroteşte-i pe români". S-au scandat„Parlament penal, marș la Tribunal!”, „Dacă vă pasă ieşiţi din casă", „Ăsta e momentul, jos cu Parlamentul", „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă", „Colectiv, colectiv", „Vine Revoluţia, asta e soluţia". La fel ca în seara precedentă, au ieşit în stradă constănţeni de toate vârstele, de la adolescenți până la bătrâni. Manifestanţii au fost însoţiţi de jandarmi şi echipaje ale Poliţiei Rutiere. 

Rezultatele protestelor au început să apară în urmă cu două zile, când premierul Victor Ponta și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-au anunţat demisia. Însă românii nu s-au declarat mulţumiţi cu aceste rezultate, dorind o schimbare radicală a clasei politice.
 
Constănţenii spun că vor ieşi în stradă şi în această seară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii