Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeni păcăliți de un fals producător. Produse alimentare vândute ca fiind tradiționale de un comerciant din parcarea Kaufland Constanța (galerie foto+video)

ro

18 Oct, 2017 15:50 12011 Marime text
Comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța au efectuat astăzi, în urma unei sesizări, un control la un chioșc amplasat în parcarea Hipermarketului Kaufland din zona ICIL Constanța.

Comerciantul a afișat că ar vinde numai produse tradiționale dar, comisarii CJPC au constatat că mare parte din marfa scoasă la vânzare provenea din fabrici specializate. Mai exact, pe taraba din parcarea Kaufland scrie că se comercializează ”Produse tradiționale Românești din Ardeal. Brânzeturi, cașcaval”
 
Potrivit directorului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, au fost trimise spre distrugere pentru lipsa etichete, fără documente: produse lactate 87 kg, produse din carne 71 kg (pretinse a fi tradiționale, dar care provin din fabrici specializate, păcălind flagrant consumatorul), vin/țuicăa/siropuri 72 l, pâine 20 kg.
 

”Toate aceste produse « tradiționale » au ca tradiție doar înșelăciunea! Lipsa documentelor si a etichetelor ne impiedica sa stim exact ce sunt! Poate sunt in afara termenului de durabilitate minimala, poate sunt din carne de dromader, poate contin otravuri, poate nu stim pe cine sa cautam ca producator, poate...poate” – a mai precizat Horia Constantinescu.

Comerciantul riscă o amendă cuprinsă între 5000 si 30000 de lei. 

Sursa Foto: CJPC Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii