Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Reabilitarea podului de la Butelii. În ce stadiu sunt lucrările (galerie foto+video)

ro

05 Jul, 2017 15:44 3123 Marime text
Lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei, mai cunoscut ca Podul de la Butelii, sunt în plină desfăşurare. Traficul a fost deviat pe un singur sens de mers pentru a se putea efectua lucrările. 

Pasajul Cumpenei sau Podul de la Butelii, aşa cum îi zic constănţenii, face legătura între bulevardele Aurel Vlaicu şi I.C. Brătianu. Cu o lungime de 310,19 metri, pasajul traversează magistrala Bucureşti - Constanţa şi un grup de căi ferate ale triajului Constanţa, precum şi reţeaua de drumuri de acces la centrul comercial şi locuinţele din zonă.

În luna aprilie au fost demarate lucrările de reabilitare, dar la începutul lunii mai acestea au fost sistate după ce au fost constatate abateri de la proiect, care datează încă din perioada construcţiei pasajului, dar care au fost corectate de proiectant.

Din cauza acestei întârzieri, durata de execuţie efectivă a lucrării, care ar fi trebuit să fie finalizată în luna iulie 2018, va fi extinsă cu cel mult două săptămâni, susţin autorităţile.

Lucrările de reabilitare a pasajului presupun, printre altele, scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulaţie, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminaţi stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va însemna şi introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV şi telefonie într-o canalizaţie specială.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare a bazei podului, care vor fi corelate cu mersul trenurilor.

Câştigătoarea licitaţiei este asocierea SC Mobitom - SC Siebol. Reabilitarea a fost gândită astfel încât să nu fie obstrucţionată total circulaţia. Prin urmare, şi după reluarea lucrărilor, circulaţia pe pod va fi închisă pe câte un sens de mers. Pentru acest proiect, municipalitatea va plăti 7.479.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii