Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Constanța. O haită de câini s-a repezit la un copil. În parc, la Casa de Cultură, lângă Liceul de Artă. Incredibil cum s-a salvat copilul (galerie foto)

ro

04 Apr, 2017 19:57 21075 Marime text
Haite de câini deosebit de periculoși umblă nestingheriţi prin Constanţa, mai ales prin zonele aglomerate.

Dacă recent vă spuneam că o astfel de haită a fost observată într-o zonă intens circulată din Constanţa, mai exact la intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Bucureşti, iată că, astăzi, un copil a trecut prin momente de panică.

Patru câini mari s-au năpustit, în această după-amiază, pe un copil, elev la Liceul de Artă din Constanţa. Speriat, copilul a reuşit să fugă de aceştia, alergând printre maşini. Deşi iniţial nimeni nu a sărit în ajutorul minorului, o persoană din trafic, văzându-l, a intervenit şi l-a luat în maşină. Ulterior, unul dintre câini a părăsit „gaşca” de patru, probabil să mai atace pe cineva.  

În acest context, amintim că, în luna martie, un băiat în vârstă de opt ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca după ce a fost mușcat de patru câini. Băiatul a fost supus unei operații de circa şase ore, pentru oprirea hemoragiilor.  

În altă ordine de idei, la Constanţa, câinii se plimbă nestingheriţi pe străzi şi noaptea. În articolul „Câinii fără stăpân, în „plimbare” pe trecerea de pietoni şi în parcul de la Gară (galerie foto+video)” publicat în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, vă relatam că mai mulţi câini au fost văzuţi la intersecţia bulevardului 1 Decembrie 1818 cu Ferdinand şi în parcul de la Gară.  

Într-un alt articol, vă arătam imagini surprinse la intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Bucureşti. La sensul giratoriu, se aflau zece-12 câini, care oricând pot deveni periculoşi şi ataca pe cineva.                
          
Din când în când, în reclamaţiile făcute de utilizatorii paginii de socializare „Sesizări şi răspunsuri” a Primăriei revine problema câinilor fără stăpâni.

În articolul publicat în data de 28 martie, precizam că Primăria Constanţa a atribuit prin procedură simplificată „Serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar-veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa“. Atribuirea contractului s-a făcut prin Dispoziţia primarului municipiului Constanţa nr. 290/31.01.2017.

O singură firmă s-a arătat interesată şi a depus ofertă. Este vorba despre societatea Green Life Recycling, care a mai avut şi un contract privind prestarea de servicii de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa, câştigând licitaţia cu ecarisajul, şi în 2016, timp de câteva luni. Contractul încheiat are valoarea de 500.000 de lei fără TVA şi se va desfăşura pe durata a 12 luni.  

Citeşte şi
Menţionăm că vom relua acest subiect şi vom reveni cu puncte de vedere oficiale.


UPDATE 2
 
Menţionăm că am luat legătura telefonic cu Dumitru Babu privind subiectul relatat, însă ne-a spus să trimitem întrebările în scris, deoarece, în cuvintele acestuia, „vorbesc degeaba cu voi”.


UPDATE 1

Raluca Trandafir, membru în CA-ul de la colegiu din partea Consiliului Local, ne-a spus că mâine va iniţia „demersurile necesare, la nivelul Primăriei, acolo trebuie semnalată foarte clar această problemă şi tot acolo sper să o şi rezolve”.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionut anghel 22 Apr, 2017 21:35 Dreptate pentru oamenii muscati de maidanezi
  • Anton Marian 05 Apr, 2017 21:14 Pe aceiași tema am făcut sesizare la primăria Constanța acum doua săptămâni, în zona cimitirului turcesc exista o haita de cel puțin 15 caini care sunt foarte agresivi, am primit un număr de sesizare și atât. Aseara au atacat o persoana în vârstă, probabil trebuie sa moara cineva pentru a se lua masuri.
  • Alin 05 Apr, 2017 15:11 In cimitirul turcesc de la statia de salvare isi duce traiul o " turma" de 30 de capete furajate de caini de la mic, mare si foarte mare, care de abia asteapta sa insface un copil doi, rataciti eventual de parinti. Dar nu e problema, constantenilor le plac catelusii si fecalele lor imprastiate armonios in tot orasul. Eu personal la fecalele de caine la zic bonus sau pateu, pateu pt ca se intinde rahatul pe asfalt sau pe talpa pantofului, ca pateul pe paine. Si noua in Cta ne place foarte mult pateul, nu? Bonus le spun la rahati pt ca dk calci in rahat, noi constantenii spunem ca o sa avem noroc, nu? bun, deci concluzia e ca ne plac catelusii care ataca copii si produc cantitati uriase de fecale, pt ca nu vad pe nimeni revoltat. Ba din contra, cu cat mai mare turma de caini, cu atat mai bine! Sa batem recordul mondial la capete de fiare salbatice care umbla libere prin oras pe cap de locuitor! Avem gradina zoologica printre noi, la ce bun sa mai raci una?? Asa ca, domn primar, lasa domne catelusii, sa ne muste, lasa sa faca fecale si pisat la toti copacii, ca sa fim si noi unici in lume!! sa fim cei mai imputiti din lume! va multumim!