Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Suprem de Apărare a Țării S-a discutat organigrama structurilor centrale ale MApN și numărul de posturi aferente

ro

14 Sep, 2017 14:17 21402 Marime text
Astăzi, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

 

O primă temă dezbătută și aprobată de către Consiliu a reprezentat-o participarea Armatei României, cu o capabilitate navală, la o misiune sub conducerea NATO, în semestrul al II-lea al acestui an.


Această capabilitate este inclusă în Pachetul de forțe, aprobat pentru anul în curs, fiind pusă la dispoziție în cadrul rezervei naționale de forțe, pentru a răspunde unor solicitări suplimentare din partea organizațiilor internaționale de creștere a contribuției României la misiuni și operații externe.

 

În cadrul ședinței CSAT, a fost analizat și avizat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea organigramei structurilor centrale ale Ministerului Apărării Naționale și a numărului total de posturi aferent acestora.

Necesitatea acestui act normativ este determinată de contracararea riscurilor și amenințărilor noi la adresa României, generate de evoluția mediului de securitate și de îndeplinirea misiunilor care revin organismului militar.

În acest context, prin actul normativ avizat de către Consiliu, se va realiza o redistribuire a responsabilităților în cadrul Ministerului, în limitele prevăzute de Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă, care a fost aprobat anul trecut de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării, fără a se depăși numărul total de posturi bugetate pe anul în curs.


O altă temă inclusă pe ordinea de zi a CSAT a reprezentat-o analiza și avizarea Strategiei naționale în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.

Obiectivul Strategiei este dezvoltarea și consolidarea cadrului de cooperare și coordonare a acțiunilor autorităților române, precum și a mecanismelor și instrumentelor necesare acestora pentru prevenirea și combaterea amenințărilor la adresa securității naționale reprezentate de proliferarea armelor de distrugere în masă și a vectorilor purtători.

Strategia va fi implementată în perioada 2017-2019 și va viza, în principal: întărirea capacității de reacție rapidă; asumarea unui rol activ în susținerea eforturilor comunității internaționale în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă; consolidarea cooperării inter-instituționale, în vederea creării unor mecanisme eficiente și flexibile, care să asigure prevenirea și contracararea proliferării armelor de distrugere în masă și a vectorilor purtători.


Sursa foto: ZIUA de Constanta 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii