Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa intră în legalitate. A obţinut certificatele de urbanism pentru două proiecte de amenajare şi demolare!

ro

09 Oct, 2017 00:00 3036 Marime text
Consiliul Judeţean a obţinut, recent, certificate de urbanism pentru lucrări de demolare a anexelor Teatrului de Vară din Mamaia, respectiv pentru iluminarea arhitecturală a sediului principal al instituţiei.
 
Primăria Constanţa a emis, la începutul acestei luni, pentru Consiliul Judeţean Constanţa, Certificatul de urbanism nr. 3026 din 6/10/2017, pentru desfiinţarea prin demolare a clădirilor C3 şi C4 din incinta Teatrului de Vară din Mamaia.
În luna iunie a acestui an, consilierii judeţeni au votat trecerea anexelor C3 şi C4 ale imobilului Teatrul de Vară Mamaia din domeniul public al judeţului Constanţa în domeniul privat al judeţului Constanţa şi desfiinţarea acestora prin demolare.
 
Administraţia judeţeană a achiziţionat, între timp, servicii de expertiză tehnică în vederea demolării anexelor C3 şi C4 din cartea funciară a imobilului Teatrul de Vară Mamaia. Anexele au destinaţia de spaţiu comercial, C4 - cu regim de înălţime parter, în suprafaţă construită desfăşurată de 74,00 mp, iar C3 - cu regim de înălţime parter, în suprafaţă construită desfăşurată de 107,00 mp. Serviciile au fost achiziţionate de la Biroul Individual de Arhitectură Daniela Cioponea. Achiziţia a avut o valoare estimată fără TVA de 7.000 de lei. Sursa de finanţare - bugetul CJC. 

Culorile drapelului, pe faţada instituţiei 

Totodată, municipalitatea a emis şi Certificatul de urbanism nr. 3027     din 6/10/2017, al cărui beneficiar este tot instituţia administraţiei judeţene - Consiliul Judeţean Constanţa, în vederea iluminatului peisagistic al zonei cu vegetaţie şi al aleilor pietonale din apropierea sediului instituţiei.
 
Potrivit specificaţiilor tehnice eferente anunţului de participare, la achiziţia publică organizată de administraţia judeţeană se dorea ca instalaţia de iluminat să corespundă condiţiilor de funcţionare la exterior, unde se utilizează aparate de iluminat cu tehnologie led, şi să urmărească optimizarea şi eficientizarea consumului de energie electrică. Instalaţia de iluminat va fi alcătuită din corpuri de iluminat tip proiector bară led (opt leduri x 3W), după cum urmează: patru corpuri de iluminat de culoare roşie, unghi de focalizare îngust, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre sol; patru corpuri de iluminat de culoare roşie, unghi de focalizare larg, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre atic; cinci corpuri de iluminat de culoare galbenă, unghi de focalizare îngust, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre sol; cinci corpuri de iluminat de culoare galbenă, unghi de focalizare larg, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre atic; patru corpuri de iluminat de culoare albastră, unghi de focalizare îngust, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre sol; patru corpuri de iluminat de culoare albastră, unghi de focalizare larg, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre atic.

Corpurile de iluminat se vor monta pe suporţi realizaţi din confecţie metalică. Din tabloul de distribuţie existent al clădirii se va realiza un circuit nou, care să alimenteze un nou tablou electric, montat la interior, care va deservi instalaţia de iluminat arhitectural.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii