Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
23:23 21 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Consiliul Concurenței, anchetă privind sectorul sării utilizate pentru deszăpezire

ro

14 Mar, 2017 19:30 401 Marime text
Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă sectorială privind sectorul sării utilizate pentru deszăpezire, se anunţă într-un comunicat al instituției.
 
Vor fi analizate condițiile structurale ale pieței, comportamentul actorilor și cât de mult acestea influențează evoluția variabilelor pieței (preț, calitate, diferențierea produselor). De asemenea, se va efectua o analiză detaliată a cadrului legislativ aplicabil și a restricțiilor pe care acesta le-ar putea genera pe piață.
 
„În cazul în care sunt identificate disfuncționalități care afectează mediul concurențial, Consiliul Concurenței poate propune modificarea sau revizuirea reglementărilor, poate emite clarificări sau atenționări către mediul de afaceri sau administrația publică, cu scopul de a elimina barierele concurențiale și de a îmbunătăți eficientă economică a sectorului, sau poate impune, prin decizie, măsurile necesare, adecvate și proporționale pentru remedierea disfuncționalităților pieței”, se arată în comunicatul citat.
 
Conform legii, Consiliul Concurenței poate efectua, din proprie inițiativă, investigații privind un anumit sector economic atunci când rigiditatea prețurilor sau alte împrejurări sugerează posibilitatea restrângerii sau denaturării concurenței pe piață.
 
În cadrul anchetei sectoriale, Consiliul Concurenței poate solicita informații și documente tuturor actorilor implicați.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii