Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali trebuie să voteze Falimentul Shapir Structures pune în dificultate juriştii Confort Urban (document)

ro

05 Oct, 2015 00:00 2575 Marime text


Confort Urban SRL, firma Consiliului Local Constanţa, are nevoie de mai mult suport juridic, motiv pentru care consilierii locali vor vota, în şedinţa de poimâine, ca societatea să poată achiziţiona servicii de consultanţă juridică, asistenţă şi reprezentare juridică în vederea apărării intereselor firmei în instanţă.
 
Amintim că, în şedinţa din 21 mai 2014, aleşii locali au adoptat o hotărâre similară, dar care stipula faptul că asistenţa şi consultarea juridică se efectuau doar în vederea apărării intereselor societăţii în litigiile privind recuperarea unor bani, pentru dosarele aflate sau care se vor afla pe rolul instanţelor de judecată, hotărâre care, la adoptarea acesteia, va înceta să mai producă efecte. 


 
Astfel, noul proiect de hotărâre va fi adoptat având în vedere „complexitatea situaţiilor juridice cu care se confruntă societatea în ultima perioadă, în urma relaţiilor contractuale cu terţii, şi intrarea în faliment a SC Shapir Structures SRL“, dar şi „activităţile juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare în legătură cu litigiile rezultate în urma relaţiilor contractuale descrise mai sus, care nu se pot asigura de personalul de specialitate juridică din cadrul societăţii, cu activitate în instanţele judecătoreşti (un consilier juridic), care gestionează aproximativ 60 de dosare de instanţă“, precum şi „faptul că, pentru identificarea unor soluţii legale, este necesară o specializare şi o experienţă juridică complexă care ar putea fi acoperită prin contractarea serviciilor unui cabinet sau ale unei case de avocatură“, după cum se arată în motivarea înaintată de SC Confort Urban SRL.
 
Cel care se va ocupa de negociere şi de încheierea acestor contracte va fi chiar directorul societăţii, Viorel Farcaş, învestit cu această putere de Consiliul de Administraţie, reunit la finele lunii august.

Prejudiciul ar fi de ordinul milioanelor de euro



Amintim că afaceristul israelian Avraham Morgenstern este cercetat într-un dosar alături de Radu Mazăre şi de Alexandru Mazăre, senator al României. Morgenstern este judecat pentru evaziune fiscală, prejudiciul calculat de procurorii Anticorupţie fiind de peste 10 milioane de euro. Magistraţii susţin că israelianul nu ar fi înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa, ambele fiind sub „umbrela“ administraţiei Mazăre.
 
Mai mult decât atât, Morgenstern nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea contractelor, şi ar fi înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. „Aceste activităţi au fost realizate“, susţin cei de la DNA, „cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“. 

Citeşte şi

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern -prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii