Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliere gratuita pentru copiii ai caror parinti muncesc in strainatate

ro

21 Oct, 2009 01:01 1789 Marime text
elena_alexe_-_salvati_copiii.jpg26.406 sunt copii care provin din familii în care ambii părinţi sunt plecaţi din ţară, 47.154 copii au rămas fără unul dintre părinţi, iar 8.904 copii se confruntă cu faptul că unicul susţinător munceşte în afara graniţelor

Filiala Mangalia a Organizaţiei „Salvaţi Copiii" derulează, în prezent, un amplu proiect care se adresează copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate. Programul se intitulează „Diminuarea impactului negativ al migraţiei economice a părinţilor în Italia asupra copiilor rămaşi singuri acasă, în România".

„Conform celei mai recente comunicări din partea Agenţiei Naţionale de Protecţie a Drepturilor Copilului, care monitorizează acest fenomen, peste 82.464 de copii au rămas fără unul sau ambii părinţi, în urma plecării la muncă în străinătate. Dintre aceştia, 26.406 sunt copii care provin din familii în care ambii părinţi sunt plecaţi din ţară, 47.154 copii au rămas fără unul dintre părinţi, iar 8.904 copii se confruntă cu faptul că unicul susţinător munceşte în afara graniţelor", ne-a declarat Elena Alexe, preşedintele filialei Mangalia a Organizaţiei „Salvaţi Copiii".

În urma evaluării situaţiei în care se află aceşti copii, au fost expuse efectele negative ale migraţiei, grupul ţintă acuzând cel mai des şi mai intens lipsa mamei, problemele de comunicare între copii şi bunicii care-i îngrijesc, hrana, îngrijirea personală, sănătatea şi discriminarea. În cadrul acestui proiect, beneficiarii, 32 copii din oraş, vor primi consiliere din partea unui psiholog şi a unui asistent social, suport şcolar, dezvoltarea programului de timp liber. „Paralel, vor avea loc campanii de informare şi conştientizare adresate părinţilor, campanii de sensibilizare la nivelul comunităţii de români, extinderea programului de tipul «şcoală după şcoală»", a mai spus Elena Alexe.

De asemenea, filiala locală a organizaţiei a iniţiat o colectă de fonduri la nivelul întregului oraş, în cadrul căreia zeci de voluntari solicită elevilor şi adulţilor un ajutor financiar cuprins între 5-10 lei. Sumele obţinute vor fi folosite, exclusiv, pentru desfăşurarea altor proiecte cu caracter social.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii