Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Congresul mondial al Societăţii Internaţionale de Hidrologie Medicală Cei mai buni specialişti în balneologie din lume, în vizită la Sanatoriul Techirghiol

ro

21 May, 2016 00:00 3653 Marime text
În perioada 19-21 mai, Palatul Parlamentului din Bucureşti găzduieşte cel de-al 41-lea Congres Mondial al Societăţii Internaţionale de Hidrologie Medicală şi Climatologie. Evenimentul se desfăşoară pentru prima dată în România, în organizarea Asociaţiei Române de Balneologie şi a Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie. Manifestarea ştiinţifică este organizată în corelaţie cu Congresul Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie.
 
Desfăşurat sub deviza „Balneologia, veşnic tânără - calea de urmat”, congresul abordează aspecte ştiinţifice şi medicale de actualitate ale balneoclimatologiei şi medicinei de recuperare, dar şi componenta lor economică, legată de sano-turismul balnear.
 
Lucrările congresului se vor desfăşura în perioada 19 - 21 mai, la Palatul Parlamentului, cu participarea a numeroşi medici de recuperare medicală, balneologi, specialişti, profesori universitari, academicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor medicale din România. Sunt prezente la eveniment 50 de personalităţi de elită din domeniu, din peste 20 de ţări.
 
Preşedintele congresului mondial este prof. univ. dr. Olga Surdu, specialist de reputaţie internaţională, membră a comunităţii medicale din Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, cadru didactic la Universitatea „Ovidius“, alături de profesor doctor Gelu Onose, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, şi dr. biol. Constantin Munteanu, din cadrul Asociaţiei Române de Balneologie.
 
Întâlnirea este un bun prilej pentru a aduce la un loc specialişti din zona de activitate medicală din întreaga lume, experţi în turismul şi marketingul aferent şi decidenţi politico-administrativi, inclusiv cu scopul de a creşte importanţa socială a acestui domeniu multidisciplinar, a cărui preocupare este, în definitiv, de a îmbunătăţi viaţa oamenilor.
 
Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol este coorganizator al prestigioasei manifestări ştiinţifice. Din comitetul organizatoric al manifestării ştiinţifice fac parte: jur. Roxana Elena Almăşan - manager, dr. Elena Valentina Ionescu, dr. Sibel Demirgian, dr. Viorica Marin, kt. Carmen Oprea, dr. Coralia Iolanda Pãtrăşcoiu, dr. Laura Adriana Rizea, dr. Irena Moraru, dr. Monica Iolanda Nedelea, dr. Doiniţa Oprea, dr. Monica Elena PetrescuAurora Zorica Prăjitură, dr. Mihaela Preda, dr. Daniela ProfirŞtefan Ciornei, dr. Liliana Elena Stanciu, dr. Mihaela Minea, dr. Augustin Alexandru Marin, dr. Nurla Ghiucin, dr. Iuliana Banarescu, dr. Andreea Mihaela Mirita, dr. Elena Cristescu, psiholog Georgiana RaduNicoleta Calotă, dr. Eleonora Mărioara Mihalcea, dr. Traian Surdu, toţi specialişti ai Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, prezenţi, alături de ceilalţi aproximativ 300 de români balneologi, cu lucrări originale pe care le susţin în faţa publicului participant la congres.
 
Este cea mai amplă participare de până acum a personalului de specialitate al sanatoriului la o manifestare de o asemenea anvergură ştiinţifică internaţională.
 
„Aproape tot personalul medical din cadrul sanatoriului nostru a avut de prezentat lucrări pe care le-au susţinut la Palatul Parlamentului. Mâine (n.r. sâmbătă), toţi participanţii vor vizita baza noastră de tratament şi se va face un tur de litoral. Pentru noi, cel mai frumos şi mai important lucru este că preşedinta acestui congres este doamna profesor doctor Olga Surdu, medic al Sanatoriului Techirghiol“, a declarat directorul Roxana Almăşan.
 
Eşalonul balneologilor constănţeni cuprinde şi alţi medici din aproape toate clinicile de recuperare de pe litoral, de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Ovidius” şi din alte instituţii medicale.
 
În ultima zi a evenimentului, participanţii străini vor face o vizită de documentare la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii