Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de desene. Proiect dedicat elevilor în colaborare cu Asociația Foștilor Deținuți Politici din România-filiala Constanța

ro

18 Feb, 2017 05:06 4128 Marime text
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul 2017 să fie declarat Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Departamentul Cultural-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului derulează în acest sens un proiect complex ce se intitulează: „Apărători ai ortodoxiei între Dunăre și Mare în timpul comunismului”.

În cadrul acestui proiect Arhiepiscopia Tomisului,  în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, organizează o serie de activități educative pentru elevii constănțeni cu scopul prezentării atrocităților regimului comunist ca lecție de viață pentru generațiile actuale și viitoare.

Proiectul cuprinde o prezentare tematică în liceele desemnate și un concurs de desene pentru gimnaziu și liceu.

Invitatul acestui eveniment este domnul Paul Andreescu - fost deținut politic, Președintele Filialei Constanța a Asociației Foștilor Deținuți

Politici din România, care va dialoga cu elevi din cinci licee din municipiul Constanța despre efectul pe care l-a avut regimul comunist ateu asupra Bisericii, cât și asupra oamenilor care i-au stat împotrivă.

 Programul este următorul:
-   20 februarie, ora 12.00 la Colegiul Tehnic Energetic Constanța
-   22 februarie, ora 12.00 la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța
-   27 februarie, ora 12.00 la Liceul Teoretic Decebal Constanța
-   1 martie, ora 12.00 la Liceul Teoretic Traian Constanța
-   6 martie, ora 12.00 la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța

Concursul de desene (format A3, orice tehnica, mai puţin colaj) se adresează elevilor din mediul gimnazial și liceal și se desfășoară în perioada 20 februarie – 31 martie, în urma căruia vor fi realizate o festivitate de premiere și o expoziție cu cele mai bune lucrări în Biblioteca Arhiepiscopiei Tomisului, în perioada 3-7 aprilie 2017.

Coordonatorii proiectului sunt Ionuț Druche – director al Editurii Arhiepiscopiei Tomisului, Daniela Stan – Inspector de Specialitate ISJ Constanța, Gabriel Mitroi – profesor Colegiul Tehnic Energetic Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii