Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurentele Miss Diaspora au ajuns la Mangalia

ro

02 Aug, 2008 00:00 5367 Marime text
1217620961.jpg

O noua editie a Miss Diaspora va incepe, in numai doua saptamani, la Festivalul Callatis. 21 de frumuseti, romance toate, dar stabilite peste hotare, au si sosit la Mangalia, la Hotel Paradiso, sponsor oficial a concursului. Urmeaza zile de foc pentru tinerele fete, cu ore lungi de coregrafie, dictie, dans, shooting la piscina sau pe plaja.

Asociatia Pro Familia a reusit, si anul acesta, sa adune la Mangalia, de peste mari si tari, 21 de tinere romance, stabilite cu familiile in diaspora. Cele 21 de tinere vin din 13 tari si vor sustine, in cadrul Festivalului Callatis, un adevarat maraton al frumusetii si inteligentei. Pentru a ajunge la Callatis, fetele au trecut prin concursuri de miss, fiecare la ea acasa. Conditiile de participare, impuse de producatorul Pro Familia, au fost ca tinerele sa aiba varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, sa aiba cel putin un parinte de origine romana, domiciliu stabil in strainatate, sa nu fie sau sa nu fi fost casatorita si sa nu mai fi participat la o editie anterioara a Miss Diaspora. La preselectii s-a tinut cont atat de aspectul fizic al concurentelor, cat si de spontaneitate, imaginatie, aptitudini artistice si de cunostintele de traditie si civilizatie romaneasca. "Miss Diaspora a devenit de mult o traditie in comunitatile romanesti de peste hotare. Dovada - anul acesta, pentru prima data, nu Asociatia Pro Familia a organizat preselectiile, ci comunitatile din diaspora", ne-a declarat producatorul Festivalului Callatis si al Miss Diaspora, Cornel Diaconu. In juriul care va decide cine este cea mai frumoasa dintre tinerele din diaspora se afla, printre altii, si fosta Miss Universitaria Romania si actuala sotie a edilului- sef al Mangaliei, Monica Tusac, dar si Virgil Stancu, proprietarul Hotelului Paradiso, si Marina Cabici, cea care, reprezentand Serbia, anul trecut, la acest concurs, a obtinut locul al II-lea. Marina este o fata de suflet, care, cu ajutorul lui Virgil Stancu, a reusit ca, anul trecut, sa aduca la Mangalia 44 de copii orfani din Kosovo. Micutii au vizitat atunci Dobrogea si au uitat, pentru cateva zile, de viata amara si de traumele din timpul razboiului. "Drept presedinte al juriului ni-l dorim alaturi si l-am invitat, desi inca nu a confirmat, pe Adrian Paunescu", ne-a declarat Cornel Diaconu.

TVR2 si TVR International vor transmite editia de anul acesta

Anul trecut, trofeul Miss Diaspora si 1.500 de euro au fost adjudecate de reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Ana Sophia Marcu. Concurentele de anul acesta sunt Rodica Pinteac - 21 de ani, Ucraina, Bianka Franciska Furtuna - 22 de ani, Australia, Oana Stefanache - 20 ani, Portugalia, Maria van Haaren - 17 ani, Franta, Beatrice Stefan - 18 ani, Germania, Andreea Lucian - 20 de ani, Austria, Stephanie Pelger - 17 ani, Turcia, Cristina Sendrea - 17 ani, Portugalia, Laura Alexandra Ciorba - 17 ani, Portugalia, Stefania Balasoiu - 17 ani, Canada, Dorothea Baias - 17 ani, Serbia, Nicoleta Buga - 16 ani, Serbia, Letitia Vitelaru - 23 de ani, Italia, Denisa Melinte - 17 ani, Italia, Ioana Serbu - 19 ani, Belgia, Adela Fulea - SUA (Ohio), Ioana Cassie Tiba - SUA (Florida), Andreea Ignat - Spania, Raluca Mihaela Michichiuc - 23 de ani, Spania, Ramona Petropavlovski - 17 ani, Spania, Alexandra Vartej - 18 ani, Germania. Fiecare dintre tinere a intrat in concurs cu bucuria de a participa la o competitie de frumusete de talie internationala. Fetele sunt eleve sau studente, dar si ospatarite si cantarete de opera, citesc Zola si le plac dansurile orientale, vor sa devina stewardese sau fotomodele de succes. Pana la Festivalul Callatis, tinerele se vor pregati cu maestrul Ion Tugearu, care le va initia in tainele coregrafiei, ale miscarii scenice. In plus, anul acesta, fetele vor invata de la specialist bunele maniere in societate. Partenerii media ai acestei editii a Festivalului Callatis, care va avea loc intre 11 si 17 august, vor fi "traditionalele" TVR2 si TVR International, dupa o pauza de o editie (2007), cand manifestarea a fost transmisa de Antena 1.

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii