Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert inedit de fanfară militară Militari americani au cântat pentru gazdele lor din Mihail Kogălniceanu

ro

29 Mar, 2014 00:00 3116 Marime text
Parcul Tineretului din comuna Mihail Kogălniceanu a răsunat, vineri seară, de muzica de fanfară a militarilor americani. Orchestra Kaiser a fost cea care s-a ocupat de întreţinerea bunei dispoziţii a curioşilor veniţi, cu mic, cu mare, să asculte acordurile ansamblului muzical de alămuri cu tradiţie al armatei americane.

 
Membrii ansamblului nu s-au limitat doar la interpretări de tipul orchestrei simfonice, astfel că cei prezenţi s-au bucurat să asculte o altă variantă de interpretare a melodiilor lui Bon Jovi, Jhon Williams, Michael Karmen sau Puccini. Recitalul militarilor s-a încheiat cu celebra melodie „I did it my way“, spre deliciul publicului, dar mai ales al primarului localităţii, Ancuţa Daniela Belu. „A fost dorinţa reprezentanţilor de la baza americană NATO de a aduce puţin din cultura americana în comunitatea noastră. Ne bucurăm că am avut alături de noi o formaţie care a susţinut, până acum, concerte doar în marile oraşe din ţară. Este un alt gen şi trebuie să ne obişnuim să acceptăm tot ceea ce este nou”, a spus primarul Ancuţa Belu.

 

Formaţia Kaiser, alcătuită din 7 membri, printre care şi o femeie, a fost încântată de ceea ce a văzut la Kogălniceanu. „Femeile sunt foarte rare în trupele americane de fanfară, mai ales cele care cântă la trompetă. Dar eu cânt la acest instrument de la 10 ani şi îmi face mare plăcere. De asemnea, soţul meu face parte din aceeaşi formaţie” a declarat Liz Boone, singura prezenţă feminină din suită. Şi dirijorul formaţiei a stat printre oamenii care au luat parte la eveniment, bucurându-se ori de câte ori cineva îl saluta în limba sa naturală. „Ne bucurăm că suntem alături de baza militară americană de aici, mai ales că este aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO. Ne place ceea ce vedem aici, şi le mulţumim autorităţilor locale că ne-au sprijinit pe tot parcursul timpului. Ne face plăcere să fim aici, mai ales că avem ocazia să susţinem recitalul în aer liber, în acest parc minunat”, au declarat membrii Formaţiei Kaiser.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii