Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea academică din Constanţa în doliu. Un fost decan s-a stins din viaţă

ro

07 Jul, 2017 20:11 3417 Marime text
Conf. univ. dr. George Şerban, fost decan al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, s-a stins din viaţă. Comunitatea academică ovidiană a pierdut un dascăl şi un om de excepţie. 
 

Transmitem sincere condoleanţe şi întreaga noastră compasiune familiei şi celor apropiaţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“ - se arată într-un comunicat al Universităţii „Ovidius“ Constanţa. 



Conf. univ dr. George Şerban a absolvit Facultatea de Filozofie a Universităţii Bucureşti în 1967, Facultatea de Drept a aceleiaşi universităţi - în 1984.

În anul 2000 a absolvit studiile de doctorat la Universitatea Bucureşti. Şi-a început activitatea didactică în anul 1976, în calitate de profesor de filozofie stagiar.

Ulterior, a devenit asistent universitar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“.

În anul 1993, devine lector al Facultăţii de Drept a Universităţii „Ovidius“, iar din 2005 a fost conferenţiar universitar doctor la aceeaşi universitate.

„Lecturile şi interpretările sale filosofice şi juridice sunt unice în spaţiul universitar tomitan“
 

„Regretatul profesor George Şerban, de care mă leagă o strânsă prietenie în anii '80 şi '90, a fost prototipul veritabilului intelectual al Constanţei - şi asta nu doar că avea aprofundate studii în Drept şi Filosofie. Lecturile şi interpretările sale filosofice şi juridice sunt unice în spaţiul universitar tomitan, după cum patriotismul său sincer şi real angajat îi completează un profil moral a unei autentice personalităţi. A unui om, totodată, de extremă modestie, autoexigenţa dusă şi ea la extrem determinându-l să nu treacă dincolo de gradul didactic de conferenţiar“, a transmis prof. univ. dr. Stoica Lascu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sorin caluta 07 Jul, 2017 23:32 Un geniu a trecut in nefiinta, pacat, mare pacat. Putini dintre noi l-au apreciat la reala sa valoare. George, acum, esti in lumea fara suferinta sau lacrimi, sa-ti fie tarana usoara. Al tau prieten Sorin