Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Complexul Brick din Constanţa, ipotecat la bancă. Acţionarii Mobitom SA au decis contractarea unui credit bancar. Ce vor să facă cu banii?

ro

23 Apr, 2020 00:00 5325 Marime text

Adunarea Generală a Acționarilor societății Mobitom SA, întrunită luna trecută a luat mai multe decizii care au fost publicate în Monitorul Oficial.
Astfel, participanții la Adunarea Generală a Acționarilor din data de 19.03.2020,

reprezentând împreună 98,678% din capitalul social al societății, au decis următoarele: aprobarea bilanțului financiar contabil al societății Mobitom SA pentru anul 2019, cu mențiunea că profitul rămâne nerepartizat până la următoarea AGOA. O altă decizie luată vizează aprobarea contractării de catre societate a creditului - plafon cu utilizare în sumă de 12.000.000 lei de la o bancă comercială împreună cu societatea FIVE-HOLDING – SA și în completare finantarea curente a societăților Mobitom - SA și FIVE-HOLDING - SA pentru o perioada de 12 luni, precum și prelungirea cu noi perioade de creditare, dacă va fi cazul, cu aprobarea prealabilă a băncii, până la îndeplinirea integrală a obligatiilor contractuale.

Creditul în sumă de 12.000.000 lei menționat mai sus va fi structurat după cum urmează: 1. Linie de credit în sumă de până la 7.000.000 lei ce va fi utilizată de societatea FIVE- HOLDING - SA, din care suma de 2.000.000 lei va fi utilizată sub formă de plafon non-cash la cererea societății FIVE-HOLDING - SA; din prima utilizare se va refinanța linia de credit contractata de societatea FIVE-HOLDING – SA la o altă bancă comercială. Linia de credit în sumă de până la 5.000.000 lei ce va fi utilizată de societatea Mobitom SA pentru finanțarea activității curente. AGA a mai aprobat contractarea de către societate a creditului cash pe termen mediu în sumă de până la 3.200.000 lei pe o perioadă de 60 luni de la o bancă comercială împreună cu FIVE-HOLDING - SA, având ca destinație refinanțarea creditului pe termen mediu contractat deja de FIVE-HOLDING – SA, incluzând toate conisioanele și costurile adiționale aferente refinanțării.

AGA Mobitom SA a mai decis și aprobarea garantării creditelor ce urmeaza a fi contractate prin constituirea următoarelor garanții asupra bunurilor proprietatea: ipoteca imobiliară asupra conturilor curente deschise de societate la banca de la care urmează să fie accesat creditul, ipoteca asupra imobilului situat în Constanța, str. Ion Roată nr. 3, lot 3/1/1, jud. Constanța compus din teren intravilan în suprafață de 2.965 mp, cu nr. cadastral 230398 intabulat în Cartea Funciară nr. 230398 proprietatea Mobitom - SA; ipotecă asupra imobilului situat la aceeași adresă, compus din teren în suprafață de 34.320 mp și clădirile edificate pe acest teren compuse din: Piață Agroalimentară, P + 1E, 2 niveluri, suprafață construită la sol 2.952 mp, depozit, parter, 1 nivel, suprafață construită la sol 1.234 mp, uscătorii, parter, 1 nivel, suprafață construită la sol 826 mp, proprietatea Mobitom SA.

AGA societății Mobitom a aprobat totodată împuternicirea lui Valentin Ciuceanu, în calitate de director general al societății și a societății Anirva Manager SRL - pentru semnarea contractului/lor de credit, a contractelor de garanții imobiliare, a tuturor actelor adiționale aferente acestora, precum și a tuturor documentelor ce țin de ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri precum și a contractelor cu clienti și furnizori, instituții ale statului, ANCPI, firme de leasing, acte notariale, promisiuni de vânzare-cumpărare, toate documentele ce decurg din proiecte imobiliare aflate în derulare pe terenurile Five Holding - SA și SC Mobitom - SA conform certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construcție, emise de către Primăria Constanța, (proiect imobiliar Lac Siutghiol, proiect imobiliar Halta Traian - Zona Eliberării, proiect imobiliar teren zona port Poarta 3-4, proiect imobiliar Piața Brick - strada Ion Roată nr. 3, proiect imobiliar zona Rex Mamaia).

 

Mobitom SA, în datele Registrului Comerţului    

Cu sediul în municipiul Constanţa, Mobitom SA a luat fiinţă în anul 1991. Capitalul social subscris, de 2.250.542.5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 2,5 lei. Mobitom SA este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Lista Acţionari - 3 acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Persoane împuternicite ale societăţii, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, sunt: Boroş Valentin - membru în CA, Nechita Oana-Olivia - membru în CA, Anirva Manger SRL - preşedinte Consiliu de Administraţie, reprezentat prin Ciuceanu Valentin. Cenzorii firmei sunt: Chiru Florina, Segher Livia şi Enache Elena.

 

Five-Holding SA, în datele Registrului Comerțului

Firma a fost înființată în anul 1998 și are sediul social în municipiul Constanța. Five-Holding SA a fost înființată de Gheorghe Oancea, trecut în neființă în anul 2013. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acțiuni la purtător. Five-Holding SA este controlată de Cypress Capital Management (Romania) LTD, cu sediul în Cipru, cu 86% din capitalul social, Oancea Ionuț, cu 217 acțiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Rareș, cu 217 acțiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Oana, cu 217 acțiuni (3,5% din capitalul social), Oancea Alexandru, cu 217 acțiuni (3,5% din capitalul social).
Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor societății Five-Holding SA din data de 9.08.2018 a decis revocarea din funcția de administrator și membru în Consiliul de Administrație a lui Gabriel Culea și a lui Victor Fedul. De asemenea, Adunarea Generală a Acționarilor i-a numit în funcțiile de membri ai Consiliului de Administrație, pe o perioadă de patru ani, pe Valentin Ciuceanu și Oana Olivia Nechita.

 

Despre Anirva Manager SRL

În luna mai a anului 2014, Valentin Ciuceanu a pus bazele unei noi afaceri. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, dar și Monitorului Oficial nr. 5838/24.09.2014, Ciuceanu a înființat societatea Anirva Manager SRL, al cărui obiect principal de activitate este „alte activități profesionale, științifice și tehnice n.c.a.”. Aceleași date de la Registrul Comerțului ni-l prezintă pe Ciuceanu și ca administrator al noii afaceri. Potrivit aceleiași surse, Ciuceanu mai figurează, în prezent, ca administrator, și la SC Libri Maris SA, SC Mobitom SA și SC Onix Sercom SRL. El a mai fost asociat în SC Samet SA, societate care figurează ca fiind radiată. În prezent, în afară de noua afacere, Ciuceanu mai desfășoară activități economice și printr-un PFA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii