Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Midia Marine Terminal împlineşte zece ani de activitate „Remarcăm o evoluţie importantă - peste 32 de milioane de tone de ţiţei, transferate prin Terminalul Marin de la Marea Neagră“ (galerie foto+video)

ro

26 Jun, 2017 00:00 7033 Marime text
Compania Midia Marine Terminal împlineşte zece ani de activitate, cu reuşite semnificative dobândite în urma unei activităţi complexe. Pentru a marca această evoluţie şi a o expune publicului, a fost organizată o conferinţă de presă, susţinută de Cătălin Dumitru, vicepreşedinte senior al KMG International, şi Ioan Tăuş, director general al companiei Midia Maritime Terminal (MMT).
 
În acest context, compania se bucură îndeosebi de progresul remarcat, care constă în transferarea a 32 de milioane de tone de ţiţei de către KMG Internaţional, prin Terminalul Marin de la Marea Neagră. „În zece ani, de când am început operaţiunile în Marea Neagră, activităţile şi performanţele au crescut de la an la an. În 2016, cantitatea totală transferată prin toate terminalele gestionate de către Midia Marine Terminal a fost de peste 11 milioane de tone de materie primă şi produse petroliere. Recordurile operaţionale atinse de terminalul maritim reprezintă rezultatul investiţiilor realizate de KMG Internaţional şi ale acţionarului său, compania naţională KazMunayGas“, a declarat Ioan Tăuş, director general al MMT.
 
În cadrul conferinţei, Ioan Tăuş a vorbit atât despre investiţiile făcute la „momentul potrivit“, cât şi despre cele opt proiecte ce urmăresc dezvoltarea capacităţii de operare a companiei, oferind, în acelaşi timp, oportunitatea de a presta servicii către terţi, ceea ce va conduce la transformarea unicului terminal criogenic în cel mai important hub energetic de la Marea Neagră. Astfel, dacă se vor concretiza aceste proiecte, în următorul an se vor putea tranzita, către Europa, resursele exploatate de pe platoul maritim continental, dar şi cele ce vor fi transportate mulţumită iniţiativei chinezeşti, numită „Noul drum al Mătăsii“.
 
„Avem toate terminalele şi toate căile prin care intră materii prime şi prin care ies produsele. În cei zece ani de la înfiinţare, am avut un record de 35 de milioane de tone de ţiţei şi alte produse, iar prin cele trei dane operate în Portul Midia tranzitează anual 550 de nave. Nu în ultimul rând, la terminalul offshore operat în Marea Neagră se cuplează anual alte 350 de nave şi tranzităm peste cinci milioane de tone de produse, totul cu o rată de operare de 7.000 mc pe oră.
 
Deţinem cele mai moderne terminale din port, suntem singurii operatori de etilenă, deci operăm şi mărfuri criogenice, la -102 grade Celsius, încărcăm şi descărcăm în jur de trei milioane de tone pe an în port. Capacitatea poate fi crescută, există încă zone în care ne putem extinde. Avem, de asemenea, integrale pentru încărcat în cisterne atât pe platforma Petromidia, cât şi pe platforma Vega. Încărcăm în jur de 350.000 de unităţi de cisterne pe an. De zece ani facem acest lucru fără să poluăm, fără să ne accidentăm, fără sa avem probleme. Firma e mare ca ambiţii, mare ca performanţă, suntem într-un continuu proces de investiţii. Anul viitor avem opt proiecte pe care încercăm să le calificăm pentru a fi acceptate şi transformate în realităţi“, a spus Ioan Tăuş, director al MMT.

Compania Midia Marine Terminal - de la povestea de început, la excelenţă 

Midia Marine Terminal s-a născut din dorinţa de a investi a shareholder-ilor, respectiv a Grupului Rompetrol şi a Grupului KazMunayGas. Este o companie privată românească, cu capital străin în totalitate, având un capital social de 102 milioane de dolari. Ea numără 211 angajaţi care lucrează pe platformele Petromidia şi Vega.
 
Conform vicepreşedintelui senior al KMG Internaţional, Cătălin Dumitru, povestea companiei este rezultatul lucrului făcut temeinic, cu entuziasm şi pasiune: „Ne-am construit, în ultimii ani, această casă, pe care o numim, cu mândrie, Casa Rompetrol, cu speranţa că, în viitorul apropiat, Grupul Rompetrol va deveni un jucător regional cât mai important. Poarta de intrare şi poarta de ieşire pentru tot ceea ce înseamnă activitatea Grupului Rompetrol este reprezentată de Midia Marine Terminal. Ea reprezintă un canal de comunicare comercială pentru industria de petrol şi gaze din România. Suntem fericiţi că, după zece ani, putem să ne mândrim atât cu investiţiile făcute, în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari în toate structurile, cu ajutorul acţionarului nostru majoritar, KazMunayGas, cât şi cu performanţa şi entuziasmul unei echipe care a rămas intactă de zece ani, ceea ce dovedeşte fidelitate“.
 
Compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan KazMunayGas este un acţionar important al Caspian Pipeline Consortium, operatorul conductei de transport ţiţei dintre zăcămintele din vestul Kazahstanului şi portul de la Marea Neagră - Novorossiysk. De asemenea, aceasta este, din 2008, unicul proprietar al terminalului petrolier din portul Batumi Georgia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii