Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMCM Constanţa îşi răscumpără acţiunile şi revocă membrii CA

ro

13 Oct, 2015 00:00 3542 Marime text


Acţionarii fostului Trust de Construcţii Locale Constanţa, actuala Companie de Construcţii - Montaj sau COMCM Constanţa, vor analiza aprobarea planului de răscumpărare a acţiunilor companiei, potrivit ordinii de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, care va avea loc pe data de 15 noiembrie, ora 12.00.
 
În situaţia neîntrunirii cvorumului legal pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, se convoacă a doua adunare, pe data de 16 noiembrie. Astfel, un prim punct pe ordinea de zi se referă la aprobarea unui program de răscumpărare de către societate a propriilor acţiuni, în următoarele condiţii: dimensiunea programului - maximum 23.631.667 de acţiuni cu valoare nominală de 0,10 lei/acţiune, preţul de dobândire a acţiunilor - preţul minim va fi egal cu 0,20 de lei/acţiune, iar preţul maxim va fi de 0,2050 de lei/acţiune, durata programului - şase luni de la data publicării hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, plata acţiunilor răscumpărate - din rezervele disponibile înscrise în situaţiile financiare ale exerciţiului financiar 2014.
 
Acţionarii vor mai vota şi aprobarea contractului de administrare pentru administratorii care vor fi aleşi în cadrul aceleiaşi şedinţe.
 
Al treilea punct de pe ordinea de zi constă în revocarea membrilor Consiliului de Administraţie (CA). Nu în ultimul rând, va fi numit un nou CA, format din trei membri, pentru o durată a mandatului de patru ani, care să aducă garanţii în vederea executării programelor de răscumpărare.
 
Un alt punct de pe ordinea de zi constă în aprobarea efectuării demersurilor, sub semnătura celor cinci acţionari ai societăţii, pentru deblocarea de la tranzacţionare a acţiunilor societăţii, reprezentând 98,39% din capitalul social.
 
În acționariatul COMCM SA îl regăsim pe Constantin Frăţilă, cu 32,7508% dintre acţiuni, 56,7247% fiind deţinute de SIF Transilvania, iar 10,0821%, de o listă de acţionari persoane fizice. Directorul COMCM Constanţa este Gabriela Alexe, Nicolae Butoi este director general, iar director economic este Eugenia Gina Sandu. În calitate de administratori îi regăsim pe Maria Alexandra Fraţilă, pe Gabriela Alexe şi pe Ion Mârleneanu. Firma are ca obiect de activitate „fabricarea betonului“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii