Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSC a spus ultimul cuvânt O licitaţie organizată de RAEDPP Constanţa, contestată de Thallassa Cons SRL şi EBS Conprest SRL (documente)

ro

24 May, 2016 00:00 3226 Marime text


Nemulţumite de rezultatul unei licitaţii organizate de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, societăţile Thallassa Cons SRL şi EBS Conprest SRL s-au adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Thallassa Cons SRL a contestat actul administrativ nr. 3318/11.04.2016 reprezentând comunicarea rezultatului procedurii de atribuire, prin „cerere de oferte“, fără faza finală de licitaţie electronică, a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de verificare prin diriginţi de şantier a execuţiei lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţie «Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente» - Campus social Henri Coandă», strada Ştefăniţă Vodă - Zona II“, iniţiată de RAEDPP Constanţa, în calitate de autoritate contractantă. Astfel, prin contestaţia nr. 22/15.04.2016, Thallassa Cons SRL a solicitat anularea actului respectiv şi obligarea autorităţii contractante la evaluarea ofertelor în conformitate cu legea, precum şi cu cerinţele impuse în fişa de date a achiziţiei.
 
În cadrul aceleiaşi proceduri de atribuire s-a depus contestaţia nr. 12121/18.04.2016, prin care SC EBS Conprest SRL a contestat actul administrativ nr. 3312/11.04.2016, reprezentând comunicarea rezultatului procedurii, şi a solicitat anularea adresei nr. 3312/11.04.2016 şi a tuturor actelor autorităţii contractante ce au stat la baza emiterii acesteia, precum şi reevaluarea ofertei sale.
 
Reamintim că RAEDPP Constanţa a organizat licitaţie pentru contractul „Servicii de verificare prin diriginţie de şantier a execuţiei lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţie «Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente» - Campus social Henri Coandă», strada Ştefăniţă Vodă - Zona II“, în valoare estimată de 274.890 de lei.

Ce a decis CNSC?

CNSC a respins ca nefondată contestaţia formulată de SC Thallassa Cons SRL, însă a admis-o pe cea depusă de SC EBS Conprest SRL. De asemenea CNSC a anulat, în parte, Raportul procedurii nr. 3285/11.04.2016 şi actele subsecvente acestuia, respectiv referirile la oferta contestatoarei SC EBS Conprest SRL, precum şi cele cu privire la aplicarea criteriului de atribuire. Autoritatea contractantă este obligată să continue procedura de atribuire prin reevaluarea ofertei depuse de SC EBS Conprest SRL, conform celor reţinute în motivare.

Thallassa Cons SRL, cu lipici la bani publici



Deţinută de asociatul unic Cătălin Dan Stănculescu, firma înfiinţată în anul 2004 are sediul social în municipiul Constanţa, strada Marc Aureliu. Capitalul social subscris, de 200 de lei, este compus din 20 de părţi sociale. Cătălin Dan Stănculescu, născut pe 23.02.1960, este şi administratorul societăţii, care prestează „activităţi de arhitectură“.
 
Thallassa Cons SRL nu este la prima participare la o licitaţie organizată de o autoritate publică din Constanţa. În august 2015, şi-a adjudecat contractul „Serviciul de dirigenţie de şantier pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii «Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa»“, atribuit de Municipiul Constanţa, în valoare de 71.932,5 lei.
 
În anul 2014, a câştigat tot de la Primăria Constanţa contractul „Achiziţia serviciului de dirigenţie de şantier/asistenţă tehnică pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţi «Amenajare integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern»“, în valoare de 121.083,32 de lei.
 
Tot în 2014, Thallassa Cons SRL câştiga de la Primăria Constanţa contractul „Serviciul de dirigenţie de şantier/asistenţă tehnică pentru urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii «Construire parcare multietajată P+7E+T, în Mamaia, Zona Cazino - Albatros»“, în valoare de 90.271,63 de lei.
 
Mai amintim şi de contractului adjudecat în 2013, de la Primăria Constanţa: „Serviciul de dirigenţie de şantier/asistenţă tehnică pentru urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii «Îmbunătăţirea accesului în staţiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale»“, în valoare de
40.986 de lei.

Despre EBS Conprest

Înmatriculată în anul 2011, firma are sediul social în municipiul Constanţa, strada Docherilor. Capitalul social subscris, de 220 de lei, integral vărsat, este deţinut de Southstone Holdings Ltd, cu sediul în Cipru, având 95,45%, şi Eugen Ioan, născut la 2.01.1959, în Constanţa, cu 4,55%. De administrarea societăţii, care desfăşoară „alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice“, se ocupă Eugen Ioan.

Citeşte şi Strutinsky își direcționa „comisioanele“ disimulate în „operaţiuni fictive“ către un off-shore din Cipru

În secţiunea „Documente“, puteţi consulta decizia CNSC şi anunţul de participare la licitaţia organizată de RAEDPP pentru atribuirea contractului „Servicii de verificare prin diriginţi de şantier a execuţiei lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţie «Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente» - Campus social Henri Coandă», strada Ştefăniţă Vodă - Zona II“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii