Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cityplex Majordomul (The Butler)

ro

10 Dec, 2013 00:00 3555 Marime text
În regia lui Lee Daniels, filmul Majordomul pune în scenă adevărata istorie americană în timpul mişcării pentru drepturi civile a cetăţenilor de culoare şi conturează o întreagă poveste a segregării şi a violenţelor inter-rasiale.
 
Scenariul are în prim-plan istoria semi-ficţională a unui majordom de culoare care a lucrat timp de 40 de ani la Casa Albă. Pentru a avea un impact şi mai puternic asupra publicului, în distribuţie sunt angrenaţi nume mari a cinematografiei, vedete de culoare precum: Oprah Winfrey, Lenny Kravitz, Cuba Gooding Jr., Mariah Carey şi nu în ultimul rând Forest Whitaker. Firul poveştii urmăreşte parcursul lui Cecil Gaines (Forest Whitaker) ce se întinde pe o perioadă de 80 de ani, pornind de la plantaţiile de bumbac unde s-a născut şi unde negrii erau folosiţi ca sclavi pentru a munci pământurile şi se derulează până când trăieşte momentul istoric în care un om de culoare câştigă pentru prima dată preşedinţia Statelor Unite.

Filmul poate fi văzut prin prisma visului american, în care un copil negru, sărac şi needucat ajunge prin propriile forţe să îşi construiască o familie, o casă şi să le ofere fiilor săi o viaţă aproape lipsită de griji pecuniare.
Însă Cecil nu este tipul eroului de acţiune, ba chiar nici nu se implică foarte mult de la bun început, iar în primii ani nu prea accepta ceea ce fiul său face – militează pentru egalitatea între rase. scenei în care cei de la Ku Klux Klan incediază „Autobuzul Libertăţii” în care se află şi fiul cel mare al lui Cecil. Iar firului acţiunii îi lipsesc momentele culminante sau intrigile.
 
Trailerul îl puteţi urmări aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii