Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cîrjaliu - „La fiecare ediţie, am încercat să fim mai buni" Femeile din Dbovic, la Ziua Satului Lazu (galerie foto)

ro

25 May, 2012 01:57 1771 Marime text
Agigea_Cristian_Carjaliu.jpgAdministraţia locală a comunei Agigea a organizat ieri, pentru al şaselea an consecutiv, Ziua Satului Lazu şi hramul bisericii din localitate. Evenimentul iniţiat de părintele Anghel Dinu de la biserica din Lazu şi ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie a beneficiat în ultimii şase ani de sprijinul primarului Cristian Cîrjaliu.

Potrivit primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu, în fiecare an sărbătoarea satului are loc la 40 de zile după Paşte, în ziua în care creştin-ortodocşii prăznuiesc Înălţarea Domnului, localnicii celebrând în aceeaşi zi şi hramul bisericii din localitate. În acest an, au luat parte la serbare aproximativ 500 de localnici. După ce au participat la slujba religioasă închinată Înălţării Domnului, invitaţii au fost poftiţi la masă, în cinstea celor două sărbători - respectiv Ziua Satului Lazu şi hramul bisericii din localitate. Meniul a fost unul tradiţional, peste 2.000 de sarmale fiind pregătite cu ocazia acestui dublu eveniment.

DSC06362.jpg„În fiecare an, la fiecare ediţie, am încercat să îmbunătăţim atât organizarea, cât şi cadrul în care se desfăşoară această sărbătoare. Anul acesta, am ales să petrecem în incinta sălii de sport, clădire care va fi în curând modernizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa", a declarat primarul Cristian Cîrjaliu. În acest an, în aproprierea sărbătorii, are loc, ca de fiecare dată, o nouă inaugurare. Este vorba despre darea în folosinţă a grădiniţei din Lazu, o unitate preşcolară cu trei săli de clasă, construită la standarde europene. Evenimentul inaugural va avea loc pe data de 30 mai.

Spectacol de muzică şi obiceiuri populare

Alături de primarul în funcţie au participat ieri la sărbătoarea satului Lazu primăriţa din Dbovic (Bulgaria), Stoyanka Parveva, senatorul PSD Alexandru Mazăre şi consilieri locali. Formaţia de femei din Dbovic, denumită „Izvor din Dbovic", prezentă la alte patru ediţii ale Zilei Satului Lazu, a participat şi în acest an la serbarea localităţii cu un moment artistic de excepţie. De asemenea, au întreţinut atmosfera tinerii de la Ansamblul „Florile Dobrogei" din cadrul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân", dar şi interpretul de muzică populară Costel Şimu. Părintele Anghel Dincu a mulţumit primarului Cristian Cîrjaliu pentru sprijinul acordat în ultimii şase ani. „Ne-am propus ca, de la an la an, să facem această sărbătoare şi mai frumoasă. Îi mulţumim domnului primar pentru sprijinul acordat. Să-l ţină Dumnezeu sănătos şi să organizeze mulţi ani de acum acest eveniment", a ţinut să menţioneze părintele Anghel Dincu. Primarul Cristian Cîrjaliu a precizat că senatorul Alexandru Mazăre se va implica pentru ca pictura bisericii din Lazu să fie finalizată în scurt timp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii