Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt câştigătorii programului „Heineken pentru Comunităţi" (galerie foto)

ro

06 Jun, 2012 03:10 2654 Marime text
heineken.jpgDirectorul fabricii Heineken din Constanţa, Adrian Babu, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, câştigătorii constănţeni ai programului de responsabilitate socială „Heineken pentru Comunităţi". Aceştia sunt: Crucea Roşie Română, filiala Constanţa cu proiectul „Parteneriat în sprijinul comunităţii" şi Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri (ADAPTO) cu proiectul „O hartă accesibilizată a oraşului Constanţa".

Lansat în oraşul Constanţa în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest, programul de responsabilitate socială „Heineken pentru Comunităţi" a fost dedicat susţinerii şi dezvoltării comunităţii locale din Constanţa. La nivelul municipiului Constanţa, în cadrul acestui program s-au înscris 12 proiecte din partea a 12 organizaţii nonguvernamentale. „Numărul proiectelor înscrise în programul «Heineken pentru Comunităţi» reprezintă o confirmare a faptului că iniţiativa noastră de implicare în susţinerea şi dezvoltarea comunităţii locale din Constanţa, în care ne desfăşurăm activitatea, a fost bine primită şi a răspuns unor nevoi reale. În acest context, suntem încântaţi să susţinem cele două proiecte din Constanţa pe care juriul independent le-a declarat câştigătoare în cadrul programului", a declarat Adrian Babu, directorul fabricii de bere Heineken din Constanţa. „Având în vedere că în acest program s-au înscris 12 proiecte, considerăm că acesta este un rezultat foarte bun. Aplicanţii din Constanţa au acoperit prin proiectele depuse spre finanţare toate componentele din sectorul ONG, respectiv social, cultură, educaţie, sănătate şi mediu. Nu în ultimul rând, printre candidaturi s-au numărat şi proiecte mixte", a adăugat, la rândul său, Sergiu Sebesi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare. Cele două granturi acordate sunt în valoare de 50.000 de lei fiecare şi au revenit filialei constănţene a Crucii Roşii, cu proiectul „Parteneriat în sprijinul comunităţii", şi Asociaţiei pentru Promovarea Egalităţii între Tineri (ADAPTO), cu proiectul „O hartă accesibilizată a oraşului Constanţa". Suma obţinută de cei doi câştigători va fi destinată implementării programului conform calendarului stabilit de finanţator. Implementarea proiectelor va avea loc între 1 iulie şi 31 decembrie 2012, iar în această perioadă finanţatorul va organiza câte o vizită de monitorizare pentru fiecare proiect câştigător.

Ce vor face cu banii Crucea Roşie şi ADAPTO

Printre obiectivele proiectului Crucii Roşii - „Parteneriat în sprijinul comunităţii" se numără realizarea unei campanii de informare şi conştientizare a comunităţii locale cu privire la riscul major reprezentat de tratarea superficială a hipertensiunii arteriale, precum şi a unei campanii de testare şi control a acesteia. La rândul său, Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri şi-a propus prin proiectul „O hartă accesibilizată a oraşului Constanţa" crearea unei hărţi cu accesibilizările existente în spaţiile şi zonele turistice din Constanţa, disponibilă atât în format fizic cât şi pe Internet, material util atât persoanelor cu nevoi speciale din comunitatea locală, cât şi turiştilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii