Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine ”revendică” protestul din timpul spectacolului de la Delfinariu. Ce solicită activiștii. Comunicat de presă integral

ro

26 Aug, 2017 21:02 4038 Marime text
Protest în timpul spectacolului cu delfini la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa: Membrii grupului Vegan Strike împreună cu activiști locali cer eliberarea delfinilor Ni Ni și Chen Chen
 
PETA Germania inițiază o petiție online către membrii Camerei Deputaților din România
 
Protest pentru eliberarea lui Ni Ni și Chen Chen în Constanța: Membrii grupului Vegan Strike, alături de doi activiști români, au sărit în bazinul delfinariului în timpul spectacolului de la ora 3, ținând pancarte cu inscripțiile: „Închideți toate delfinariile”, „Marea e casa delfinilor” și „Ni Ni și Chen Chen suferă pentru distracția voastră”. Grupul cere ca delfinariul să fie închis și ca cei doi delfini încă ținuți captivi să fie eliberați.
 

„Ni Ni și Chen Chen suferă în captivitate, ținuți în aceste spații mici. Cerem membrilor Camerei Deputaților să interzică ținerea delfinilor în captivitate în România”, spune Peter Janssen de la Vegan Strike Group. Grupul militează împotriva delfinariilor și au realizat acțiuni asemănătoare în alte patru țări pentru a atrage atenția asupra abuzurilor suferite de animale în industria showbiz-ului.

 
În prezent, două femele delfin sunt captive la delfinariul de la Constanța: Ni Ni și Chen Chen. Deși România a adoptat recent o lege care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri, delfinariul încă dresează delfini pentru distracția publicului. Delfinul Mark a murit în 2009 din cauza unui infarct, după 23 de ani în captivitate, iar Pei Pei, masculul cumpărat odată cu cele două femele, a murit în 2013 la vârsta de șase ani din cauza unei peritonite. În 2015, Ni Ni a fost grav rănită după o luptă cu Chen Chen cauzată de stresul din captivitate. Rapoarte media sugerează că delfinariul vrea să cumpere mai mulți delfini și să inceapă un program de terapie asistată pentru copii.
 
Deputatul Remus Cernea a inițiat o propunere legislativă care prevede recunoașterea delfinilor ca fiind persoane non-umane cu dreptul la viață și libertate. Conform acestei legi, delfinii ținuți în captivitate vor fi eliberați sau, daca acest lucru nu este posibil, atunci vor fi transferați la un sanctuar. PETA Germania inițiază o petiție online adresată Camerei Deputaților, cerând membrilor acesteia să voteze în favoarea legii inițiate de Remus Cernea.
 
În 2013, Corea de Sud a eliberat cinci delfini care fuseseră capturați și vânduți ilegal delfinariilor. Alți doi delfini din Corea de Sud, Geumdeung și Daepo, care au fost ținuți captivi timp de 20 de ani au fost eliberați dintr-un parc acvatic la sfârșitul lunii iulie. Orașul Mexico a interzis folosirea delfinilor în captivitate la începutul lui august și a ordonat ca animalele ținute captive să fie relocate în sanctuare în decursul a șase luni. Franța a interzis recent programele de reproducere a delfinilor sau achiziționarea lor în grădinile zoologice.
 
Delfinii sunt considerați cele mai inteligente mamifere alături de oameni. Se recunosc în oglindă, se strigă pe nume și vorbesc folosind structuri frazeologice. În ocean delfinii înoată zeci de kilometri pe zi și se scufundă la câteva sute de metri adâncime. Trăiesc în grupuri sociale complexe care nu pot fi niciodată replicate într-un delfinariu.

Citeste si:

Protest la Delfinariul din Constanța. Mai mulți cetățeni străini cer eliberarea delfinilor (galerie foto + video)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Emilia 27 Aug, 2017 16:41 Eliberato delfinii din captivitate, marea este mediul lor natural! Duceti copiii la scoala, la teatru ,la cinema, in excursii si lasati delfinii sa traiasca in mari si oceane
  • maria 27 Aug, 2017 10:34 Pedesiti exemplar pentru tulburarea linistii publice. pentru impiedicarea activitatii unor functionari publici. sa li se impute banii platiti de spectatori pentru ca au perturbat spectacolul. In plus au pus in pericol delfinii,stresindu-i. Pericol de contaminare a apei cu jegul de pe hainele cu care au sarit in apa. Ar trebui si dl. Cernea tras la raspundere pentru incitare la la acte de tulburare a linistii publice. Au intrebat zecile de mii de copii si parinti care se bucura alaturi de aceste animalute, mai inteligente decit cei care ,se vede ca, nu prea au incarcare. Ce bune erau muncile patriotice.Pe logica acestor derbedei, ar trebui sa nu mai mergem la scoala pentru ca ne chinuie profesorii si ne streseaza. Sclavia moderna nu o observa acesti globalisti cu foamea in git platiti de diverse ONG, ciudate., intretinute de noi ,fraierii.