Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine conduce judeţul? Chiar dacă a terminat liceul la 22 de ani, Learciu a deţinut posturi-cheie datorită recomandării politice (document)

ro

13 Aug, 2016 00:00 9708 Marime text
În campania electorală pentru alegerile locale, au existat două mari necunoscute în dreptul candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Constanţa: CV-urile şi proiectele lor pentru mandatul de consilier judeţean. Dacă în privinţa proiectelor au patru ani la dispoziţie să arate că pot avea iniţiative care să schimbe faţa judeţului, la capitolul Curriculum Vitae încercăm să facem lumină măcar în privinţa celor care, prin voturile primite şi alianţele încheiate, conduc destinele judeţului Constanţa.
 
În ediţia de astăzi, vă prezentăm cele mai relevante date din viaţa profesională a vicepreşedintelui CJC Dumitru Daniel Learciu.
Acesta este născut pe 16.06.1976, a absolvit Liceul Economic din Constanţa, potrivit CV-ului, în anul 1998, adică la 22 de ani, iar în 2002 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Hobby-urile vicepreşedintelui CJC sunt istoria şi literatura şi vorbeşte excelent limba engleză, potrivit aceluiaşi Curriculum Vitae.
 
Contactat telefonic pentru a lămuri cu exactitate parcursul educaţional, dat fiind faptul că patru ani lipsesc din acest traseu, potrivit CV-ului oficial, Dumitru Learciu ne-a precizat că nu mai ştie cu exactitate când a absolvit liceul, dar va verifica şi va reveni cu un răspuns. Până una-alta, cifrele vorbesc.
 
Prin competenţe şi abilităţile sociale, Learciu susţine că deţine spirit de echipă, capacitate de adaptare sporită, disponibilitate, dar şi abilităţi în manipularea aparaturii de birou. Learciu menţionează că are şi preocupări pentru artă şi comunicare, spirit analitic şi capacitate de autoperfecţionare.

Activitatea profesională 

Imediat după absolvirea studiilor universitare, Dumitru Learciu s-a angajat la SC Grup Silozuri Cereale SA, pe postul de consilier juridic. Din 2004 a devenit tot consilier juridic, dar la CNM Petromin SA Constanţa. În anul 2005, îşi deschide cabinetul individual de avocatură, pe care îl închide patru ani mai târziu. În cadrul cabinetului, acorda asistenţă juridică în instanţă clienţilor.
 
Pe parcursul anului 2009, ocupă postul de şef birou marketing şi relaţii publice la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa. Tot în această perioadă intră şi în politică, pentru ca, în luna octombrie a aceluiaşi an, să fie numit preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa.
 
Din 2012, ocupă tot o funcţie de conducere, dar schimbă domeniul de activitate şi face saltul de la sănătate la investiţii în agricultură. Până la alegerile locale din iunie 2016, Dumitru Learciu a deţinut postul de director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Constanţa, cu atribuţii de implementare tehnică şi financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, a Programului Naţional Pentru Dezvoltare Rurală şi de preluare a derulării şi monitorizării programului SAPARD.

Ce atribuţii are vicepreşedinte CJC? 

După alegerile locale, Dumitru Learciu, care nu a schimbat doar locurile de muncă, ci şi formaţiunile politice, a câştigat un mandat de consilier judeţean din partea ALDE. În urma negocierilor cu PSD, partidul său a primit un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. ALDE l-a desemnat pe Learciu pentru această funcţie, din care este responsabil de coordonarea, verificarea şi controlul activităţii aparatului de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 13 Aug, 2016 10:07 Ce nu pricepeti?a facut 4ani de profesionala iar liceul la seral!