Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine-a pus garaju-n drum… Situaţie de tot râsul pe strada Eroilor sau pe cine acoperă Primăria Constanţa? (galerie foto)

ro

29 Jul, 2015 00:00 3167 Marime text
Pe strada Eroilor din municipiul Constanţa, între gardul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Punctul termic numărul 42 al RADET Constanţa, se înalţă „semeţ“ un garaj. Nu ştim exact cui aparţine, dar cert este că respectivul garaj a supravieţuit acţiunii de demolare, iniţiate de Primăria Constanţa.
 
Zona din spatele blocurilor LD 4 B, LD 4 C şi LD 4 A, unde odinioară se aflau garajele locatarilor, a fost transformată în parcare. Însă nu toţi proprietarii de garaje s-au conformat somaţiilor autorităţii publice locale. Astfel că unul a rămas întreg, fiind situat între gardul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi Punctul termic nr. 42 al RADET Constanţa. Un grup de constănţeni care fac parte din Asociaţia de Proprietari nr. 539 s-au adresat cotidianului ZIUA de Constanţa, sesizându-ne acest caz. Oamenii povestesc că au făcut mai multe cereri către preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 539, cerând demolarea garajului. „Acest garaj blochează o alee prin care puteam ajunge în parcare. Dimineaţa şi seara, aici se formează ambuteiaje. Dacă acest garaj va fi demolat, am putea circula mai uşor pe strada Eroilor. Mai mult, nici maşina pompierilor nu ar avea pe unde intra în caz de incendiu. Credem că proprietarul garajului este un protejat al Primăriei Constanţa“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, unul dintre locuitorii blocului LD 4 B. Mai mult, aleea din spatele garajului buclucaş s-a transformat în loc de aruncat gunoiul, chiar dacă la câţiva paşi sunt două platforme ecologice pentru resturile menajere. Preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 539 Constanţa, Marius Rohard, a confirmat faptul că membrii asociaţiei sunt nemulţumiţi de acel garaj, care obstrucţionează circulaţia automobilelor. „Am depus şi noi, la rândul nostru, mai multe sesizări la Primăria Constanţa, dar nu am primit niciun răspuns. Într-adevăr, pe strada Eroilor, traficul este intens, mai ales în timpul anului şcolar, când părinţii intră pe aici ca să ajungă la Şcoala «Dan Barbilian». Situaţia durează de trei ani“, a precizat preşedintele Asociaţiei de Proprietari 539 Constanţa. Pentru a elucida „misterul garajului“, ne-am adresat lui Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa. „Cunosc situaţia. Este în curs de rezolvare. Vom soma proprietarul să-l demoleze“, ne-a răspuns, sec, reprezentantul autorităţii publice locale, care însă a refuzat să ne spună şi cui aparţine acel garaj, devenit mărul discordiei pe strada Eroilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii