Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru şi o echipă de inspectori au verificat din nou faleza din Eforie Sud Directorul IJC - „Sunt îngrijorat de umiditatea excesivă din sol" (galerie foto)

ro

12 Jan, 2011 02:08 1513 Marime text
chiru_eforie.jpgDupă ce la începutul acestei săptămâni a mers în control la Eforie Sud pentru a vedea stadiul în care se mai află faleza, ieri, directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Christian Gigi Chiru, a mers din nou în zona falezei prăbuşite. Acestuia i s-au alăturat şi reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, cu care directorul IJC a purtat discuţii legate de intervenţiile ce trebuie făcute urgent pentru stoparea fenomenului de alunecare a falezei din zona Camping Cosmos.

Aşa cum a spus după inspecţia făcută luni, IJC a trimis ieri către SC RAJA SA Constanţa adresa nr. 50/11.01.2011, prin care se solicită ca până pe 19 ianuarie 2011 să se efectueze verificări ale reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din zonă şi să se procedeze la analizarea apei aflate la baza taluzului.

Tot ieri, inspectorii IJC aflaţi la faţa locului au verificat modul de execuţie, dar şi conformitatea documentelor de autorizare, de proiectare şi de calitate în execuţie, precum şi conformitatea execuţiei cu prevederile proiectelor, standardelor şi normativelor tehnice, procedurilor sau caietelor de sarcini. Pentru neconformităţile care au fost depistate, inspectorii ITC au dispus luarea în regim de urgenţă a măsurilor de organizare şi începere a executării lucrărilor de stopare a fenomenului de alunecare şi refacere a taluzului pe zona afectată, plus convocarea proiectantului de specialitate şi a geotehnicianului de la SC IPTANA SA. Acesta, împreună cu executantul şi investitorul, vor trebui să analizeze soluţiile care se impun şi care se pretează pentru stoparea fenomenului de alunecare. Investitorul este sfătuit ca să preleveze probe de apă provenite din infiltraţii, care urmează a fi analizate în laborator de specialitate pentru a se stabili provenienţa acestora. „Sunt îngrijorat de umiditatea excesivă din sol, motiv pentru care am solicitat în regim de urgenţă o analiză a apelor din sol, urmând să fiu informat cu privire la etapele de derulare a lucrărilor de consolidare a taluzului", ne-a declarat Gigi Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii