Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestionarele lui Mazăre Ce vor constănţenii de la bugetul local (video + document)

ro

08 Feb, 2011 00:00 2719 Marime text
Sondaj_Mazare.jpg"Credeţi că angajaţii primăriei iau şpagă?! 54,4% apreciază că DA. Sincer, eu mă aşteptam să spună 70% că iau şpagă"

Primarul Radu Mazăre a dat publicităţii rezultatele chestionarului la care au fost supuşi locuitorii Constanţei, referitor la modul în care şi-ar dori să fie folosiţi banii de la bugetul local.

"Pe primul loc a ieşit, ca fiind cel mai important lucru pe care să-l facem, Poliţia Locală. Pe locul al doilea este continuarea programului de asfaltare a străzilor şi trotuarelor. Pe locul trei şi patru, la egalitate, este continuarea acordării de pachete pentru pensionari şi persoanele defavorizate şi continuarea programului de locuinţe ieftine pentru tineri. Pe locul cinci, la o distanţă destul de mare, este dezvoltarea zonei peninsulare. Pe locul şase, iar la o distanţă mare de locul cinci şi la o distanţă foarte mare de primele locuri, este îngrijirea spaţiilor verzi. Urmează adunarea câinilor vagabonzi, menţinerea cluburilor pentru pensionari şi sprijinirea sportului. Aşa apreciază constănţenii că ar trebui clădit bugetul primăriei pentru 2011. Diferenţele faţă de sondajul online sunt nesemnificative", a spus primarul Radu Mazăre.

Bugetul "mic şi strâns"

În cadrul programului de asfaltare 53% dintre repondenţii chestionarului au considerat că prioritare sunt şoselele, în detrimentul trotuarelor. 74% dintre locuitorii Constanţei doresc ca Poliţia Locală să fie prezentă sub formă de patrule, în cartiere. 60% consideră că ar fi important să aibă numărul de telefon al sectoristului şi să ştie unde să îl poată găsi, să poată suna. La întrebarea: "Câţi poliţişti ar trebui să avem?" 69-70% dintre constănţeni au răspuns că trebuie să avem numărul maxim, de 300. "La diminuarea salariilor am avut o surpriză plăcută. 85% consideră că nu este un lucru bun diminuarea salariilor pentru angajaţii primăriei. 92% spun acelaşi lucru pentru profesori şi pentru personalul sanitar. Credeţi că angajaţii primăriei iau şpagă?! 54,4% apreciază că DA. Sincer, eu mă aşteptam să spună 70% că iau şpagă. Acum... în România ştim foarte bine ce se întâmplă. Dacă v-aş întreba... cei de la Garda Financiară iau şpagă?, cei de la OPC iau şpagă?, cei de la Vamă iau şpagă?, cei de la Poliţie iau şpagă?, cei de la sănătate iau şpagă? În contextul naţional, spun că este un procent nici prea prea, nici foarte foarte", şi-a pseudo-lăudat Mazăre angajaţii. Primarul a concluzionat că, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, bugetul "mic şi strâns" va fi structurat pe aceste priorităţi.

Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa

În paralel cu sondajul lui Radu Mazăre, şi ZIUA de Constanţa şi-a întrebat cititorii cum îşi doresc să fie cheltuiţi banii Constanţei. 31% au spus că li se pare importantă dezvoltarea zonei peninsulare, 20% că ar trebui continuat programul de asfaltare, pentru 17% prioritară este înfiinţarea Poliţiei Locale şi tot atâţia adunarea câinilor vagabonzi. Pe celelalte locuri s-au clasat continuarea programului de întreţinere a spaţiilor verzi, finanţarea sportului, cluburile de pensionari şi pachetele pentru aceştia. De asemenea, la întrebarea "Vreţi să mai candideze Radu Mazăre pentru funcţia de primar în 2012?", 68% au răspuns NU. Trebuie menţionat că la sondajul de pe www.ziuadeconstanta.ro au răspuns 717 persoane, iar la cel al Primăriei 1600 - eşantionul I (chestionaţi la domiciliu).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 09 Feb, 2011 10:54 Oare in ce cartier a fost "facut" sondajul sondajul prezentat de primar? Un oras de talia Constantei,un port super,turism si multe alte posibilitati de dezvoltare sa se tarasca numai din taxele cetatenilor tine o administratie de tot plansul,care in realitate nu urmareste decat interesul propiu,si absolut deloc nivelul orasului.Dar avem ce meritam.
  • Ioana 09 Feb, 2011 08:40 COMUNISMUL DIN CONSTANTA !!!!!
  • mihail 08 Feb, 2011 12:24 nu cred a fi adevarate sondajele.... asta daca nu cumva au fost completate de mazare sau oameni lui... mi-se pare absurd ca majoritatea sa isi doreasca politie locala.. cand cazionul sta sa cada, zona peninsulara arata ca dracu, stazile si trotoarele sunt praf.. si tot asa.... Politia locala e dorinta lu Mazare..... si a facut acest spectacol....