Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean turc dat în urmărire internaţională, reţinut la Bucureşti. Ce acuzaţii i se aduc

ro

08 Jun, 2017 18:56 2036 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București secția de Proceduri Speciale au dispus reținerea pe o durată de 24 ore a numitului TAVAN RESIT, cetățean turc, urmărit internațional de către autoritățile judiciare americane pentru săvârșirea infracțiunilor de conspirație, contrabandă conspirație pentru spălare de bani și intenții de spălare de bani pe plan internațional inclusiv transferuri frauduloase, în baza unei cereri de arestare provizorie în vederea extrădării formulată în acest sens la 05.06.2017.
 
Faptele reclamate în sarcina acestuia se referă la procurarea și facilitarea exportului de bunuri (utilaje) de origine americană în Turcia, care ulterior erau exportate în mod ilegal în Iran și anume fără licență de export eliberată de autoritățile din SUA cu acest scop final, realizând numeroase tranzacții financiare internaționale frauduloase.
 
În consecință, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat la 08.06.20I7 Curtea de Apel București pentru a aprecia asupra luării măsurii arestării provizorii în vederea extrădării și continuării procedurii judiciare de soluționare a cererii de extrădare.
 
Această procedură este reglementată prin Legea nr. 302/2004 rep., privind cooperarea judiciară internațională în materie penală și Legea nr. 111/2008 pentru ratificarea Tratatului de extrădare dintre România și Statele Unite ale Americii, semnat la București la 10 septembrie 2007.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii