Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militară la Batalionul 341 Infanterie “Constanța” de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

ro

10 Nov, 2017 14:13 2944 Marime text
Sâmbătă 11 noiembrie , se sărbătorește Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații.
 
Batalionul 341 Infanterie “Constanța”, unitate care a desfășurat numeroase misiuni în  teatrele de operații din Afganistan, Irak și  Kosovo, va desfășura în garnizoana Topraisar, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

Ceremonia va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie a.c., începând cu ora 09.00 la Monumentul eroului sublocotenent (pm) Ionel Gheorghiță Drăgușanu din unitatea militară. La această activitate au fost invitați reprezentanți ai autorităților publice locale, veterani participanți în teatrele de operații și familia sublocotenentului (pm) Ionel Gheorghiță Drăgușanu.
 
Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații este instituită perin Legea nr. 150/2014, privind modificarea și completarea OGU nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni
militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor decedați. Cu acest prilej, personalul Miniaterului Apărării Naționale desfășoară atât în garnizoana București, cât și în celelalte garnizoane din țară în care există unități care au executat misiuni în teatrele de operații, ceremonii militare de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Brigada 9 Mecanizată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii