Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrele tancuri „M1 Abrams“ au ajuns în Baza Mihail Kogălniceanu. De ce au venit americanii. Explicaţia oficialilor. Detalii despre dotare şi armament (galerie foto)

ro

15 Feb, 2017 00:00 6223 Marime text
Timp de nouă luni, 500 de militari americani din Batalionul 1 „Vulturii luptători“ („Fighting Eagles“) se vor antrena alături de cei români în unor exerciţii de tragere întrunite, cu muniţie de luptă, la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă“ şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“.
 
Marţi dimineaţă, de când s-a crăpat de ziuă, a început operaţiunea pentru descărcarea celor 15 tancuri „M1 Abrams“, maşini de luptă a infanteriei „M2 Bradley“ şi obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin, în prezenţa primilor militari americani sosiţi la Constanţa.
 
„Avem o prezenţă consistentă cu partenerii noştri din Europa. Am mai avut tancuri americane în România, dar este prima dată când aducem toate echipamentele noastre aici, şi suntem foarte încântaţi. Acum avem 15 tancuri «M1 Abrams», pe care le descărcam şi le vom muta în baza noastră de la Mihail Kogălniceanu. De asemenea, am mai adus în acest transport două vehicule «M 88 - Hercules», sunt două autovehicule de recuperare“, a explicat Scott Stephens.
 
Aceste tancuri sunt cele mai bune vehicule de luptă americane, care pot trage din mişcare. Se deplasează cu până la 40 de mile/oră, pot trage la distanţă mare şi au un calibru de 120 mm, pot trage cu diferite tipuri de muniţii, sunt echipate cu tehnologie de ultimă generaţie, pentru a ataca ţinte în orice tip de condiţii: pe zi, în întuneric, în frig sau căldură. Un singur tanc cântăreşte peste 60 de tone.
 
„Vom face o varietate mare de antrenamente cu aliaţii din România. Vom face exerciţii de tragere, vom vedea echipamentele lor, ei le vor vedea pe ale noastre, vom avea experienţa antrenamentelor împreună, sperăm să învăţăm multe unii de la alţii. Scopul acestei misiuni de transport este şi pentru a vedea care este timpul de reacţie, să învăţăm cât de repede putem să asamblăm şi să fim gata de o intervenţie în cazul unei acţiuni de urgenţă. Putem astfel să învăţăm cum să facem această acţiune mai rapid“, a explicat Stephens.
 
Unitatea de luptă americană face parte din Brigada 3 „Blindate“, care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie.
 
De acolo, tancurile au pornit spre Polonia, apoi au ajuns în convoi, cu trenul, spre baza militară de la Mihail Kogălniceanu.
 
„Personal, am lucrat cu militarii români în urmă cu trei-patru ani, în Afganistan. Acest echipament este cel mai bun din SUA, dar ce este şi mai important este faptul că aceşti soldaţi sunt cei mai buni din întreaga armată americană“, a explicat Jason Sabat.
 
Prezenţa forţelor americane în cadrul operaţiunii „Atlantic Resolve“ reprezintă o reconfirmare a angajamentului constant al SUA faţă de România şi de regiune, precum şi a solidităţii Parteneriatului Strategic între România şi SUA. Aceasta contribuie totodată la consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii