Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce personalităţi de marcă ale Constanţei îşi serbează astăzi aniversarea

ro

28 Oct, 2013 00:00 3552 Marime text
Pe data de 28 octombrie îşi serbează ziua de naştere patru oameni cunoscuţi ai Constanţei: Dumitru Ion Cilibia, Gheorghe Donţu, Petre Dinică şi Sorin Gabriel Strutinsky.
 
În 1938, în această zi, s-a născut, în Botoşeşti-Baia, Dumitru Ion Cilibia. Fiu al lui Dumitru şi al Elenei, sărbătoritul zilei este tatăl a două fete. Este cunoscut pentru afacerile sale, în special pentru Petroconst. Tot pe 28 octombrie, dar în 1951, s-a născut unul dintre veteranii politicii constănţene, Gheorghe Donţu.

Născut în Dersca, judeţul Botoşani, a absolvit studiile Liceului Teoretic Siret şi ale Universităţii Artifex Bucureşti, Facultatea de Management. A fost vicepreşedinte al FSN (1990 - 1993), apoi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD (PDSR) Constanţa (1993 - 2004) şi, din 2007 până în prezent, ocupă funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PER. Petre Dinică este şi el pe lista de sărbătoriţi.

Directorul Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială împlineşte astăzi 52 de ani. Sărbătoritul este membru al Partidului Social Democrat şi se află de ani buni la cârma DGASPC, după ce, vreme îndelungată, a fost angajat al CFR. Ultimul, dar nu cel din urmă, este Sorin Gabriel Strutinsky, născut în 1967. A devenit, în perioada în care urma cursurile Institutului de Marină, prieten cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, dar nu i-a urmat în cariera politică decât o perioadă. Strutinsky s-a născut în Botoşani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii