Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce nu a făcut DPPJ-ul Consiliului Judeţean continuă primarii. Setconstrct - contract bănos cu Primăria Agigea (documente)

ro

04 Feb, 2015 00:00 3200 Marime text
Societatea Consiliului Judeţean, Domeniul Public şi Privat Judeţean (DPPJ) SRL, este deja o amintire, mai-marii judeţului alegând să îl dizolve. „Activitatea era de reabilitare a tuturor obiectivelor culturale, sociale pe care le-am avut în administrare de la autorităţile locale şi acum se închide, practic, activitatea (n.r. a SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL). Şi-a atins obiectivul. Acum trebuie să finalizăm ce mai avem de finalizat, numai că obiectul de activitate este din ce în ce mai mic. Chiar şi sumele alocate din buget pentru DPPJ au fost din ce în ce mai mici anul acesta“, explica vicepreşedintele Cristinel Dragomir în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean din 3 octombrie, atunci când a fost votat proiectul de hotărâre ce viza dizolvarea SRL-ului CJC.

 Şi-a atins obiectivele şi nu prea...


 Deşii şefii CJC spuneau, atunci, că societatea „şi-a atins obiectivul“, au fost însă câteva clădiri care au fost predate înapoi Consiliului Judeţean fără ca DPPJ să fi derulat vreo investiţie acolo. Este şi cazul dispensarului ce ar fi trebuit construit în comuna Agigea. SRL-ul Consiliului Judeţean a predat obiectivul înapoi Consiliului Local Agigea menţionând zero investiţii făcute, aşa cum se poate observa în HCJ nr. 108/2014.
Pentru că primarul Cristian Maricel Cîrjaliu le promisese localnicilor un nou dispensar, instituţia a lansat o procedură de licitaţie pe portalul achiziţiilor publice. Contractul pentru lucrările de la dispensarul medical Agigea a avut o valoare estimată iniţial de 2.736.201 lei fără TVA. Doi ofertanţi s-au „bătut“ pe acest contract, dar, la final, câştigătoare a ieşit firma Setconstruct SRL din Constanţa, care a avut oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, adică s-a oferit să execute lucrările pentru 2.091.161,9 lei. Contractul 1796 a fost atribuit societăţii din Constanţa, pe 30 ianuarie.

 Treaba neterminată de DPPJ, dusă la bun sfârşit de primari

 Societatea care acum apare ca având sediul social pe strada Sabinelor din Constanţa nu este deloc străină de astfel de lucrări. Am putea spune chiar că, după ieşirea din peisaj a DPPJ-ului, unităţile administrativ teritoriale duc la bun sfârşit treaba începută de SRL-ul Consiliului Judeţean. În vremurile bune, societatea avea nenumărate lucrări scoase la licitaţie pentru reabilitarea diverselor construcţii din tot judeţul Constanţa. O firmă care a câştigat cam tot ce se putea în materie de licitaţii organizate de DPPJ-ul condus de Ionuţ Clipea pentru construcţia, reabilitarea şi modernizarea de cămine culturale, dispensare şi grădiniţe de pe raza judeţului Constanţa a fost Setconstruct SRL. În 2011, firma şi-a adjudecat nu mai puţin de opt contracte de lucrări, care însumează zeci de milioane de lei.
 
Firma s-a ocupat de astfel de lucrări la Saraiu, Vulturu, Ştefan cel Mare (comuna Saligny), Mihai Viteazu, Pantelimonu de Jos, Bugeac, dar şi la Tuzla, Siliştea, Ciocârlia de Sus, Cobadin, Pantelimon şi Negureni. Iar contractele nu se opresc aici, alte milioane de lei au venit, în 2012, la bugetul firmei şi de la CERONAV. În 2013, Setconstruct şi-a adjudecat contractul pentru lucrările de reabilitare pavilion central -  Direcţia Regională de Metrologie Legală Constanţa, contra sumei de 49.072,66 de lei.

 Setconstruct şi moştenirea Artemis Comp

 Potrivit unor documente oficiale, SC Setconstruct SRL îi are ca asociaţi pe Aurelian Claudiu, care este şi administrator, deţinând 99% din părţile sociale, şi pe Cristina Mihaela Stoica, fostă Băjenaru. Societatea a fost înfiinţată în anul 2007, funcţionând într-un sediu de pe strada Dr. Gheorghe Marinescu nr. 77. În 2008, s-a mutat pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 27. Pe 1 noiembrie 2011, Setconstruct şi-a mutat sediul social pe bulevardul 1 Decembrie nr. 6, la exact aceeaşi adresă aflându-se şi sediul social al unei alte firme „răsfăţate“ de achiziţiile publice făcute de acelaşi DPPJ - Artemis Comp. Dacă cea din urmă societate a câştigat numeroase contracte cu SRL-ul Consiliului judeţean (Saligny, Ostrov, Negru Vodă, Deleni, Ion Corvin, Hârşova, Ciobanu) începând cu 2007 până în 2011, după 2011, ştafeta a fost preluată de Setconstruct. Asta da coincidenţă! Cum spuneam, în prezent, sediul firmei se află pe strada Sabinelor. La una dintre fostele adrese, Aurelian Claudiu Stoica mai deţine o altă societate - SC Strait SRL.
 
Putem spune, fără doar şi poate, că lucrările contractate de DPPJ au fost de bun augur pentru firma Setconstruct. Dacă la finalul anului 2010, firma declara o cifră de afaceri de 1.711.552 de lei, la sfârşitul anului următor, cifra de afaceri crescuse de peste patru ori - la 7.445.163 de lei, iar în 2012, ajunsese la 8.912.225 de lei. La sfârşitul lui 2013, Setconstruct avea o cifră de afaceri de 7.130.293 de lei, un profit net 45.586 de lei şi 16 angajaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii