Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce „învârte" Tufeanu, trimisul Constanţei la TVR

ro

29 Jun, 2012 01:00 4831 Marime text

GabrielTufeanu02.jpgŞeful Direcţiei Judeţene de Film, Gabriel Tufeanu, este propunerea Guvernului pentru Consiliul de Administraţie al TVR.

Deşi se ocupă de filmul constănţean de vreme bună, nu a reuşit să redeschidă cel mai mare cinematograf din oraş, Republica. De altfel, Tufeanu nici n-a prea fost văzut decât la întâlnirile de partid (este membru PSD). Numele său a apărut pentru prima dată într-un scandal comentat într-un articol publicat în ediţia din 5 iunie 2007, în cotidianul Gardianul, în care se preciza faptul că Tufeanu a cumpărat teren în pădurea Băneasa, de la o anume familie Cuturela. Pe parcelele vândute unor nume cu rezonanţă, gen Andrei Pavel, Gabriel Trifu, Nicuşor Constantinescu sau Varujan Vosganian, s-au construit vile de toată frumuseţea. Despre Gabriel Tufeanu se mai ştie că a fost directorul Gemeeni Film. La ora actuală, SC Gemeeni Film SRL, care îi are ca asociaţi pe Ştefan şi Gabriel Tufeanu, se află în întrerupere temporară de activitate.

Mai este asociat în Advadelt cu Marius Puşcaşi, cel care administrează Hotelul Flora din Mamaia (al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu), inculpat în dosarul retrocedărilor, dar şi în Mediator Grup cu Adrian Cătălin Dumitrescu. Cea de-a patra firmă din portofoliul lui Tufeanu este SC Industrial Development Group SRL. Monitorul Oficial 1378 din 2006 ne arată că printre fondatorii societăţii se află şi SC Compania de Servicii şi Consultanţă SA, reprezentată de Gheorghe Valentin Ionescu, un alt inculpat în dosarul retrocedărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii