Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce-i mai place... Bobeş de la Crazy cumpără din nou de la Mazăre (document)

ro

06 Jun, 2012 03:12 5273 Marime text
underground_lucrari_crazy.jpgHoraţiu Bobeş, administratorul Underground Club, firmă care deţine restaurantul Crazy, a mai cumpărat nişte teren de la Primăria lui Radu Mazăre.

Este vorba despre două suprafeţe de teren, de 24, respectiv 83 mp, pe strada Mircea cel Bătrân, acolo unde se reconstruieşte Crazy. De fapt, tot terenul din buricul târgului a fost „alcătuit" în acest mod. Terenul de lângă Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" a fost cumpărat de SC Underground Club, firma lui Horaţiu Bobeş (la acea vreme şi a lui Daniel Georgescu), de la Primăria lui Radu Mazăre, pe bucăţi. Prin contractul de vânzare-cumpărare 3149 din 19 decembrie 2003, municipiul Constanţa, reprezentat prin primarul Radu-Ştefan Mazăre, a vândut firmei menţionate, reprezentată prin Horaţiu Bobeş, un teren de 611,23 mp pe strada Mircea cel Bătrân, la nr. 97A. Preţul, stabilit prin licitaţie publică, a fost de 63.500 de euro fără TVA.

„Puzzle-ul"

Avansul a fost de 9.525 de euro fără TVA, restul sumei fiind plătită în maxim trei ani de la data semnării contractului, în rate trimestriale. Documentul este semnat de primarul Radu-Ştefan Mazăre, de Constantin Racu, directorul Direcţiei de Administraţie Publică Locală şi de Marcela-Mariana Frigioiu, şefa Direcţiei Financiare. Următorul contract s-a semnat pe 1 aprilie 2004 şi poartă numărul 266. De data aceasta, firma reprezentată de Bobeş a cumpărat, tot prin licitaţie, 437,33 mp pe strada Mircea cel Bătrân nr. 37, pentru 23.675 de euro fără TVA. Avansul a fost de 3.551 euro, iar restul sumei a fost achitată în perioada 15 mai 2004 - 15 februarie 2007, în rate trimestriale de 1.677 euro fără TVA. Însă contractul menţionează că, potrivit raportului de evaluare, terenul era ocupat integral de spaţii verzi neîntreţinute, fiind evaluat pentru destinaţia exclusivă de spaţii verzi. „Puzzle-ul" Crazy s-a finalizat pe 12 august 2004, prin contractul cu nr. 2062. Este vorba despre o construcţie cu destinaţie spaţiu alimentaţie publică de pe strada Mircea cel Bătrân 97A, cu suprafaţă de 611,23 mp. Preţul pe care Underground-ul lui Bobeş l-a plătit a fost 3.280 euro fără TVA.

Aşa cum am spus, Bobeş a avut un asociat, Daniel Georgescu. Împărţeau Crazy şi Wish, deci şi societatea La Mania Club. Mai nou, cei doi au făcut partajul, Bobeş rămânând cu Underground, iar Georgescu cu Mania.

Terenurile cu „drepturi succesorale"

În 2009, Bobeş şi Georgescu au închiriat terenuri în Mamaia pentru Wish şi Crazy, variantele estivale, de la Marius Puşcaşi şi de la SC Principal SN, firma lui Alexandru Florian Ilie. Marius Puşcaşi şi soţia sa, Carmen, sunt inculpaţi în dosarul retrocedărilor la capitolul „cesionari cumpărători de drepturi succesorale". Marius se ocupă de Hotelul Flora, care aparţine firmei Xenoti SRL, în care sunt asociaţi Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin-Gabriel Strutinsky. De asemenea, este preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal şi membru fondator al Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean. Carmen este angajată a Primăriei, referent la Centrul de Informare Cetăţeni. Alexandru Florian Ilie este şeful de cabinet şi mâna dreaptă a senatorului PSD Alexandru Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii