Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce găsesc turiştii la mare? Pasarela marină - o nouă atracţie în staţiunea Mamaia

ro

30 Jul, 2012 01:22 4007 Marime text
turisti_-_pasarela.jpgInaugurată cu mare fast la începutul verii, pasarela din Mamaia a devenit o atracţie irezistibilă atât pentru turiştii care îşi petrec concediul pe litoral, cât şi pentru constănţeni.

Pasarela porneşte de pe plaja din dreptul hotelului Victoria şi face legătura cu digul din larg. Podeţul este construit pe o structură metalică pe piloni, vopsită în albastru, pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Construcţia este străjuită de balustrade albe şi stâlpi de iluminat pe partea stângă. Lungimea sa este de 420 de metri în larg, iar lăţimea de 4 metri. Pasarela formează un T cu digul, iar acela este locul unde va fi amplasat debarcaderul cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri. La pontoanele acestuia vor acosta ambarcaţiuni de agrement pentru turişti.

Cei care vor să călătorească pe mare sunt aşteptaţi la capătul debarcaderului de un vaporaş, care îi va duce până în Portul Turistic Tomis. Preţul unei curse care va dura o oră este de 35 de lei. Pe vaporaş, turiştii găsesc atât bar, cât şi restaurant, dar şi o formaţie de muzică. Vaporaşul poate fi închiriat şi pentru petreceri private, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii. Valoarea investiţiei a fost de patru milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Turismului, contribuţia Primăriei Constanţa fiind de 580 de mii de lei. În momentul inaugurării, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că intenţionează instalarea altor două pasarele de acest gen în staţiunea Mamaia, dar acestea trebuie realizate pe tot litoralul românesc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii