Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizii au luat acţionarii Viticola Sarica Niculiţel SA. Legături cu Marius Iliev, românul care a adus dozatoarele TEC în România

ro

09 Feb, 2018 00:00 6583 Marime text
În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii Viticola Sarica Niculiţel SA din data de 8 ianuarie 2018.
 
Astfel, având în vedere procesul-verbal nr. 1 din 8 ianuarie 2018 al Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SC Viticola Sarica Niculiţel SA, au fost luate mai multe decizii importante. Una dintre hotărâri se referă la alegerea în funcţia de administrator al SC Viticola Sarica Niculiţel SA, pe durata de patru ani, a următorilor: Marius Iliev, cetăţean român şi american, Camelia Maria Bugica, cetăţean român, şi Cristian-Dorin Bardag, cetăţean român.
 
De asemenea, au fost ratificate împrumuturile acordate firmei în perioada de derulare a procedurii de insolvenţă, în vederea susţinerii activităţii societăţii, precum şi pentru plata datoriilor din cadrul procedurii, în vederea ieşirii din insolvenţă. Aceste împrumuturi au fost acordate în baza procesului-verbal al Adunării Creditorilor din data de 2.08.2017. Acţionarii au votat ratificarea contractelor de împrumut pe care societatea Ie-a semnat cu Adelina Elena Cireşaru şi au aprobat sumele în cuantum de 5.694.000 de lei, care fac obiectul acestor contracte, sume ce au fost luate astfel cu împrumut la data de 31.10.2017.
 
O altă decizie se referă la aprobarea angajării unor noi credite în valoare de 46.000.000 de lei sau echivalentul în altă monedă, prin semnarea unor contracte de credit şi aprobarea instituirii, la cererea persoanelor juridice/fizice, care acordă astfel de credite, şi semnării de contracte de garanţii mobiliare şi/sau imobiliare asupra bunurilor ce fac parte din patrimoniul societăţii.
 
Nu în ultimul rând, acţionarii au aprobat întocmirea de dosare cu documentaţia necesară şi aprobarea aplicării de către societate pentru fonduri nerambursabile solicitate în vederea investiţiilor privind reconversia şi plantarea de soiuri nobile de viţă-de-vie, activităţi de marketing şi promovare comercială a produselor vândute de societate, investiţii pentru modernizare şi retehnologizare cramă, asigurări ale plantaţiilor şi orice alte programe finanţabile total sau parţial prin granturi pentru care societatea este eligibilă.
 
În continuare, acţionarii au aprobat limitele de angajare a răspunderii societăţii pentru membrii Consiliului de Administraţie: pentru orice fel de acte juridice civile până la contravaloarea în lei a sumei de 100.000 de euro/act juridic civil prin semnătura unui singur membru din Consiliul de Administraţie; pentru orice fel de acte juridice civile până la contravaloarea în lei a sumei de 1.000.000 de euro/act juridic civil prin semnătura preşedintelui Consiliului de Administraţie; pentru orice fel de acte juridice civile fără limită de valoare/act juridic civil prin semnătura a cel puţin doi membri ai Consiliului de Administraţie. Acţionarii au confirmat dreptul de a semna documente bancare pentru preşedintele Consiliului de Administraţie, Marius Iliev, care va avea libertatea de a delega acest drept de semnătură în bancă, în cazul în care consideră că este necesar.
 

Cine este Marius Iliev

 
La începutul anilor ’90, Marius Iliev a venit cu o idee de afaceri care l-a îmbogăţit: dozatoarele de suc importate din SUA. Astfel, Marius Iliev s-a întors din America în România ca să dea lovitura cu dozatoarele TEC (The European Connection). Atunci, toţi românii stăteau la cozi pentru a cumpăra băuturi acidulate cu arome nemaiîntâlnite până atunci - de kiwi, mango, papaya şi altele. În 1993 avea 10.000 de astfel de aparate, iar lumea nu se mai sătura de sucurile colorate. Potrivit Registrului Comerţului, Marius Iliev este asociat în Beta Wind SRL, Ima Partners SRL, dar şi în mai multe firme radiate: Fabrimar SA, Iatec SA, ICI SA, Mixt Green SRL, Vanilla Sound SRL.
 

Afaceri cu eoliene

 
În Beta Wind SRL, Marius Iliev deţine 20 de părţi sociale. Firma Beta Wind SRL a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 9.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane juridice sunt IMA Partners SRL, cu 19,956% din capitalul social, şi Astropoint Limited, cu 79,824% din capitalul social. Asociat persoană fizică este Marius Iliev, cu 0,22% din capitalul social. Marius Iliev este administratorul firmei, care se ocupă de producţia de energie electrică.
 

Administrează mai multe societăţi

 
Marius Iliev este administratorul societăţii Via Viticola SRL, care se ocupă de comerţul cu ridicata al băuturilor. Via Viticola SRL a fost înfiinţată în anul 2006 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 3.544 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 17,72 de lei. Asociat unic este Adelina Elena Cireşaru.
 
Viticola Sarica Niculiţel SA a luat fiinţă în anul 1991 şi are sediul social în comuna Niculiţel, judeţul Tulcea. Capitalul social subscris, de 5.703.615 lei, integral vărsat, este compus din 2.281.446 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 2,5 lei. Acţionari persoane juridice sunt SC 2N Communications SRL, cu 90,68% din capitalul social, şi Agenţia Domeniilor Statului, cu 9,28% din capitalul social. Acţionar persoană fizică este Ioan Vlad, cu 0,04% din capitalul social. Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de cultivarea strugurilor, sunt Cristian Dorin Bardaş - membru în CA, Camelia Maria Bugică - membru în CA, şi Marius Iliev - preşedinte CA. De asemenea, potrivit Registrului Comerţului, Marius Iliev este administrator în societăţile 2N Communications SRL, Beta Wind SRL, Ima Partners SRL.
 
Citeşte şi:
 
Marius Iliev, românul care a adus dozatoarele TEC în România, ales preşedinte al CA-ului societăţii Viticola Sarica Niculiţel SA
 
Una dintre firmele deţinute de Marius Iliev, cel care a adus dozatoarele TEC în România, are un nou administrator
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii