Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA a acordat Trofeul Creativităţii Sterk Plast SRL şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa, în fruntea clasamentului (galerie foto)

ro

15 Nov, 2014 00:00 2893 Marime text
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, prin Centrul Regional de Promovare a Proprietăţii Intelectuale, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti, a organizat, ieri, Festivitatea Trofeul Creativităţii 2014.
 
La cea de-a XII-a ediţie a evenimentului, au fost premiate firmele şi organizaţiile constănţene pentru activitatea depusă în domeniul creativităţii, concretizată prin solicitarea de titluri de protecţie la OSIM Bucureşti (brevete de invenţie, mărci, desene şi modele industriale). Pe primul loc s-a situat Sterk Plast SRL, cu 491 de puncte, urmată, pe locul al doilea, de Universitatea „Ovidius“ Constanţa, cu 185 de puncte. Locul III a revenit societăţii Murfatlar România, cu 150 de puncte, iar pe locul IV s-a situat SC CELCO SA, cu 100 de puncte. Societatea Black Sea Suppliers și-a adjudecat locul al V-lea, cu 92 de puncte, iar SC Triton SRL - locul VI, cu 67 de puncte. Pe locul VII a urcat societatea As-Plastik România SRL, cu 59 de puncte, iar pe locul VIII - societatea Dobrogea Grup SA, cu 58 de puncte. Primăria municipiului Mangalia și-a adjudecat locul 9, cu 47 de puncte, iar SC Search Chemicals SRL, locul 10, cu 44 de puncte.

Seminar dedicat noutăţilor în domeniul proprietăţii industriale şi inovării

În preambulul festivităţii, a avut loc şi seminarul „Noutăţi în domeniul proprietăţii industriale şi inovării la nivel naţional şi european“. Tematica seminarului, susţinut de experţi din cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti şi Enterprise Europe Network Constanţa - EEN, s-a axat pe: „Noutăţi legislative în domeniul protecţiei mărcilor“, „Strategia înregistrării şi utilizării unui brevet de invenţie“, „Informarea din bazele de date din domeniul proprietăţii industriale - primul pas spre succes“, „Oportunităţile de finanţare pentru cercetare-inovare în exerciţiul financiar 2014 - 2020. Servicii suport oferite de reţeaua Enterprise Europe Network firmelor, mediului academic şi instituţiilor de cercetare-dezvoltare“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii