Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravana Filmelor TIFF 2012 a ajuns la Constanţa şi la Mangalia (galerie foto)

ro

19 Jul, 2012 02:26 2419 Marime text

festival_film3.jpgAsociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul, alături de Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa.

Întreg proiectul este sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene. A 4-a ediţie a Caravanei se desfăşoară în intervalul 13 iulie - 6 septembrie şi cuprinde nouă destinaţii, printre care Constanţa (13 - 15 iulie) şi Mangalia (20 - 22 iulie). Proiecţiile se desfăşoară în aer liber, iar accesul este gratuit. La Constanţa, pe esplanada City Park Mall, au fost vizionate filmele: „Gianni şi femeile", „Cumplit de fericită", „Visul lui Adalbert" şi „Tatăl fantomă". La Mangalia, proiecţiile se vor face pe Faleză (la scenă): „Tatăl fantomă", „Marea noastră disperare" şi „O zi din viaţă".

Printre filmele care vor fi proiectate în cadrul Caravanei TIFF 2012 / Operation Kino se numără „Cumplit de fericită" (Happy, happy), în regia lui Anne Sewitsky, comedie care a obţinut Marele Premiu Sundance 2011, „Marea noastră disperare" (Our Grand Despair), producţie turcească nominalizată la Ursul de Aur - Festivalul Internaţional de Film Berlin 2011, „Copii din Sarajevo" (Children of Sarajevo), film cu care Aida Begic a obţinut Premiul special al juriului, secţiunea „Un Certain Regard", Cannes 2012, „Tilt" (dramă romantică în regia lui Victor Chouchkov),filmul pe care Bulgaria l-a înscris la Premiile Oscar 2012, secţiunea cel mai bun film străin. De asemenea, putem menţiona „Gianni şi femeile" (Gianni e le Donne), o comedie italiană semnată de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga într-un rol extrem de provocator, sau „Hotelul Marigold" (The Best Exotic Marigold Hotel), de John Madden, jurnalul aventurilor amuzante ale unor pensionari britanici care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel din exotica Indie, pe care materialele promoţionale îl prezintă ca fiind cel mai opulent şi frumos loc de pe pământ.

Pe lista titlurilor prezentate în cadrul Caravanei se regăsesc şi cele mai recente producţii autohtone, precum „Despre oameni şi melci", cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, care a deschis oficial TIFF 2012 şi va avea lansarea oficială pe marile ecrane în această toamnă, „Visul lui Adalbert", o comedie neagră semnată de Gabriel Achim sau „Tatăl Fantomă", în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureş într-un rol deopotrivă impresionant şi inedit. În decursul celor 3 ediţii de succes ale proiectului Caravana Filmelor TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la iniţiativa APFR. Astfel, în 2011, peste 25.000 de spectatori au ales să se bucure de filmele prezentate în Caravană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii