Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpăţînă „mărită" imagistica. Cine o ia?! (document)

ro

04 Jul, 2011 00:59 2930 Marime text
licitatie_scju_Dan_Capatana_008.jpgSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă scoate la „mezat" serviciul de imagistică, pentru 15 ani.

Printr-un anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Electronice, valoarea estimată a contractului este de 115.500.000 lei fără TVA şi va fi aleasă oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 4 august a.c., ora 10.00, iar tipul procedurii este dialogul competitiv. Serviciul include investigaţiile CT, radiologie convenţională, ecografie, investigaţii RM; investigaţie PET - CT, angiografia - proceduri diagnostice şi angiografie - proceduri terapeutice intervenţionale. În primăvara acestui an, ZIUA de Constanţa vă informa că un afiş postat pe uşa Laboratorului de rezonanţă magnetică nucleară Paul Suceveanu arăta că Pozimed efectuează investigaţii RM, pentru preţuri începând de la 70 de lei, că are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi că programul de funcţionare era de luni până vineri, între orele 15.00 şi 19.00. Pentru cine nu ştie, Pozimed este centrul medical care efectuează, contra cost, pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, mai multe investigaţii, printre care şi angiografiile. Între spital şi Pozitron Medical Investigation SRL a fost parafat contractul de prestări servicii medicale de radiologie şi imagistică nr. 532, din 7 ianuarie 2010. Actul poartă semnătura, în dreptul beneficiarului (SCJU), a managerului Dănuţ Căpăţînă, dar şi a directorului financiar-contabil, ec. Violeta Androne, a directorului medical Liliana Tuţa şi a şefului serviciului de achiziţii, ec. Cornel Stănculescu. În dreptul furnizorului apare SC Pozitron Medical Investigation SRL, prin Mihaela Elvira Gherasim. Asta în condiţiile în care se aude că Pozimed are unul dintre cele mai performante aparate RMN din judeţ. Dar, cu toate acestea, s-a băgat şi la Judeţean.

„Laboratorul" de pe Mircea 102

Potrivit Registrului Comerţului, SC Pozitron Medical Investigation SRL a deschis punct de lucru în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, parter, laboratorul Paul Suceveanu, pe 15 iulie 2010, în urma contractului de închiriere nr. 16.925. Foarte interesant este că SCJU a ajuns în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, instituţie condusă de Nicuşor Constantinescu, pe 8 iulie 2010, cu o săptămână înainte ca Pozimed să-şi „parcheze" afacerea în spital. SC Pozitron Medical Investigation SRL are legătură cu universul afaceristic al lui Sorin-Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. În SC Pozitron Medical Investigation SRL, sunt implicate Mihaela-Elvira Gherasim şi societatea cipriotă Talmage Overseas. Femeia pare a fi mâna dreaptă a lui Sorin Strutinsky în afaceri. Nu trebuie să uităm nici de asociatul persoană juridică, societatea cipriotă Talmage Overseas Ltd. Potrivit Registrului Comerţului, firma apare şi în alte afaceri de un real succes: SC New Home Construct (firmă care apare în dosarul retrocedărilor ca fiind, la acea vreme, a inculpatului Mihai-Sergiu Ceacîreanu), City Park Management (una dintre firmele din spatele City Park Mall, centru comercial construit pe teren retrocedat printr-o dispoziţie a primarului Radu Mazăre) şi în SC Mega Development, afacere legată de nume precum Sorina Gina Hortolomei Moscu şi Mehmetoglu SRL. Aşadar, încrengătura afacerilor acoliţilor lui Sorin Strutinsky se strânge, într-un fel sau altul, în jurul Spitalului Judeţean. Nu trebuie să omitem faptul că SC Pozitron Medical Investigations SRL are sediul pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102, fix acolo unde-şi au „bârlogul" şi PSD-iştii constănţeni, atât cei de la judeţ, cât şi cei de la municipiu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii