Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidat la mandatul de primar Cristian Radu vrea primii turişti în Mangalia, de Florii (galerie foto)

ro

08 Apr, 2012 20:00 3223 Marime text
Mangalia_Cristian_Radu_1.jpgCristian Radu, candidat independent la Primăria Mangalia, a inaugurat ieri o expoziţie de artă şi flori, cu ocazia sărbătorii Floriilor. Despre acest târg, eveniment ce se îndepărtează puţin de la tiparul acţiunilor electorale, Cristian Radu a declarat că intenţionează să-l transforme într-o acţiune multianuală, la dimensiuni mai mari, chiar dacă acest episod pilot este un început timid. Conform explicaţiilor sale, obiectivul este acela de a da o notă de originalitate municipiului Mangalia, astfel încât primii turişti să vină în sudul litoralului chiar de Florii: „Primii turişti îi vom avea chiar de Florii".

Aspirantul la Primăria Mangalia a anunţat şi că, după data de 1 Mai, va merge pe strada Rozelor din oraş pentru a planta trandafiri. Cristian Radu a precizat că i se pare inadmisibil ca o stradă ce poartă nume de floare să nu se distingă de alte străzi din localitate tocmai prin florile de la care îi provine denumirea.

Mangalia_Cristian_Radu.jpgExpoziţia inaugurată ieri - care se derulează pe parcursul a două zile - este cu vânzare, iar artiştii plastici care au expus l-au numit pe Radu „vinovat de frumos", dat fiind faptul că evenimentele de acest gen sunt, în ultimii ani, destul de rare în Mangalia. Printre cei care şi-au expus lucrările se numără Luiza Cala, Gabriel Tora, Mihaela Miron şi Laura Alexe.

La eveniment a fost prezent şi inconfundabilul artist plastic Robert Perco, pictorul care, după ce a trăit 20 de ani în Germania, a revenit în ţară pentru că, susţine el, îi place „al dracu'" România. Perco a fost profesorul lui Cristian Radu, iar revederea dintre cei doi a avut loc la aproximativ 30 de ani de când elevul Şcolii Nr. 3 din Mangalia şi-a luat rămas bun de la profesorul său. Perco a declarat că Mangalia are nevoie de o galerie de artă care să readucă aminte, într-o oarecare măsură, de perioada interbelică. „Să punem pe picioare tot ce înseamnă adevărata artă în Mangalia", a menţionat artistul plastic.

Nu în ultimul rând, Cristian Radu a propus ca, alături de elevii şcolilor din Mangalia, să readucă la viaţă, prin plantarea de diverse flori, „colţul verde" de la şcoala la care a învăţat şi unde l-a avut profesor pe Robert Perco.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii