Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va fi extrădat Sebastian Ghiţă. Ce spune Ministerul Justiţiei

ro

21 Apr, 2017 17:42 1692 Marime text
Ministerul Justiţiei a făcut precizări în legătură cu extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă. 

Potrivit Ministerului Justiţiei, până la data de 21 aprilie 2017 Ministerul Justiției a primit documentele transmise de către instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă. Aceste documente sunt în curs de analiză la nivelul direcției de specialitate, în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile, urmând a fi definitivată cererea de extrădare.
 
Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenței întregii documentații cu cerințele prevăzute de instrumentul internațional aplicabil (Convenția Europeană de extrădare — Paris 13 dec. 1957), cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare), precum și cu exigențelor autorităților sârbe care au solicitat, între altele, traducerea documentelor în limba sârbă.
 
Cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare și documentele însoțitoare vor fi transmise autorităților competente din Republica Serbia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii