Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania electorală la final. Câte incidente au fost înregistrate. Alegeri vor fi şi în judeţul Constanţa, la Nicolae Bălcescu

ro

10 Jun, 2017 11:49 1736 Marime text
Astăzi, 10 iunie, s-a încheiat campania electorală premergătoare scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

La alegerile parţiale din 11 iunie va fi ales şi primarul comunei Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa. Campania electorală a durat două săptămâni şi s-a încheiat pe 10 iunie. Principalii candidaţi care se luptă pentru fotoliul de primar în localitatea Nicolae Bălcescu sunt: Nicolae Ciocănete (PSD), Adrian Albu (PNL) şi Lucian Constantin (PMP).

Potrivit prevederilor legale, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale prin lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum și sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secțiilor de votare  sau în jurul acestora pe o rază de 500 de metri, să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianțe politice, alianțe electorale ori candidați independenți constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.400 la 2.000 de lei.
  
În perioada campaniei electorale efectivele MAI au asigurat desfășurarea în bune condiții a 94 de manifestații electorale, organizate în 22 localități (din 13 județe), la care au participat aproximativ 10.000 de persoane.
 
În acest interval  au fost înregistrate 38 de incidente electorale în urma cărora au fost înregistrate 12 sesizări de infracțiuni și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale. Dintre cele 12 sesizări de infracțiuni, în urma cercetărilor desfășurate, 2 nu s-au confirmat.
 
Pentru asigurarea ordinii publice necesare bunei desfășurări a scrutinului, aproape 3.700 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt la datorie în cele 49 de localități în care vor avea loc alegeri.
 
Ministerul Afacerilor Interne a luat măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în localităţile în care s-au organizat alegeri locale parţiale, pe întreaga perioadă electorală şi, în special, în ziua votării.
 
Începând din aceasta seară, personalul MAI va asigura paza celor 506 secţii de votare din cele 49 de localități.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii