Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CA-ul CN APMC se reuneşte azi în şedinţă Operatorii şi sindicaliştii portuari nu mai recunosc conducerea Portului Constanţa

ro

13 Mar, 2015 00:00 2021 Marime text
Protestele operatorilor şi ale lucrărilor portuari la adresa actualei conduceri a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) au continuat şi ieri, când, potrivit declaraţiilor lui Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), în faţa sediului companiei s-au strâns aproximativ 350 de angajaţi. Amintim că protestele au demarat la începutul acestei săptămâni şi sunt orientate împotriva Consiliului de Administraţie al Portului Constanţa şi a actualei conduceri executive a companiei. Neînţelegerile sunt cauzate de prevederile Master Plan-ul Portului Constanţa şi de modul în care a fost acesta elaborat, operatorii portuari şi muncitorii din zona portuară solicitând o serie de modificări la strategia de dezvoltare a Portului.

„Indiferenţa Ministerului Transporturilor“ 

Conform spuselor lui Mircea Burlacu, Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar“ şi FNSP au fost invitate astăzi, la ora 10.00, la o discuţie cu reprezentanţii conducerii Portului Constanţa, invitaţie pe care au declinat-o: „Au avut doi ani timp să discute cu noi, acum nu mai este posibil. Nu mai recunoaştem conducerea Portului Constanţa. Nici CA-ul, nici conducerea executivă“, a explicat liderul FNSP.
De asemenea, Burlacu a ţinut să precizeze că semnalele trase la Ministerul Transporturilor de către „Operatorul Portuar“ şi FNSP nu au ecou atunci când vine vorba de actuala conducere a Portului Constanţa, iar din acest punct de vedere, liderul FNSP a criticat ministerul condus de social-democratul Ioan Rus pentru indiferenţă.
Cât priveşte CA-ul CN APMC, acesta ar urma să se întâlnească astăzi într-o şedinţă, informaţie confirmată de reprezentaţi ai companiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii