Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Botez mare la Cumpana, de Sfintii Mihail si Gavriil

ro

10 Nov, 2009 02:17 2280 Marime text
cumpana_copii_botezati_14.jpgPatru copii, dintre care trei aflaţi în asistenţă maternală, au fost creştinaţi la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, imediat după slujba de duminică.

De Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gaviil, Primăria Cumpăna, prin Compartimentul de asistenţă socială, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a organizat, pentru trei micuţi, poate cel mai important eveniment din viaţa lor. Băieţii, aflaţi în prezent în asistenţă maternală, au devenit creştini, după ce au primit taina Sfântului Botez în Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, în prezenţa câtorva zeci de persoane.

„Le doresc să aibă parte de naşi cu suflet, care să poată să se îngrijească de soarta lor. Să aibă sănătate şi parte de un cămin cald şi familii care să îi iubească", le urează micuţilor primarul localităţii Cumpăna, Mariana Gâju.

Chiar dacă întreaga ceremonie a durat peste o oră, băieţii nu au părut prea nerăbdători să ajungă înapoi în pătuţurile lor. Deşi puţin somnoroşi, nu au plâns aproape deloc, nici măcar după ce au fost băgaţi în cristelniţa cu apă sfinţită.

Şi vremea a ţinut cu ei. Duminică termometrul a arătat destule grade, astfel încât micuţii nu au părut deranjaţi de faptul că au fost îmbrăcaţi cu alte haine, noi şi care mai de care mai frumoase.

Naşii au fost cei care au avut grijă ca băieţilor să nu le lipsească nimic, mai ales în acea zi de sărbătoare.

Potrivit primarului Mariana Gâju, evenimentele de genul acesta deja au devenit tradiţie în această comunitate. La marile sărbători, în cele două biserici din localitate sunt creştinaţi copii care sunt în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Biroul de asistenţă socială al Primăriei Cumpăna este cel care are menirea să caute micuţii care încă nu sunt botezaţi şi naşii, părinţii spirituali care le vor veghea drumul în viaţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii