Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bocai-„Este doar un început" Spectacol de teatru pentru tinerii de la Fundaţia CHIRO din Ovidiu (galerie foto)

ro

26 Mar, 2012 01:36 2426 Marime text
cap_5.jpgZeci de cetăţeni s-au alăturat iniţiativei primarului Dumitru Bocai privind ajutorarea celor zece tineri cu dizabilităţi din Ovidiu îngrijiţi de Fundaţia CHIRO.

Sala Centrului Cultural din oraş s-a dovedit a fi neîncăpătoare. Peste 200 de persoane, majoritatea din localitate, au venit să susţină sâmbătă seară demersul primarului Dumitru Bocai.

Edilul le-a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi le-a împărtăşit dorinţa sa, aceea de a duce pe mai departe spectacolele de teatru în oraş. „Acţiunea din seara aceasta este practic prima de acest gen. Este vorba de un spectacol de teatru pe care l-am adus din dorinţa de a ne obişnui şi noi cu astfel de evenimente şi totodată am decis să îmbinăm utilul cu plăcutul transformând acţiunea într-una cu scop caritabil. Spectacol a fost asigurat de mine şi este doar un început", a precizat Dumitru Bocai. Şeful autorităţii locale a adăugat că de şapte ani aduce în oraş artişti de renume, însă este pentru prima dată când vin actori pe scena Centrului Cultural. „În fiecare an am adus pe scena Centrului Cultural artiştii pe care noi i-am văzut doar la televizor. De şapte ani de zile fac aceasta în Ovidiu. Astăzi este un început în teatru şi sunt convins că toţi vor gusta piesa „Mă mut la mama", mai ales că este vorba de o comedie", a mai declarat Bocai. La spectacol au luat parte şi doi dintre tinerii de la centru, singurii în măsură să asiste la eveniment în ciuda afecţiunilor suferite. Din fondurile strânse vor fi în primul rând cumpărate produse vestimentare pentru cei zece tineri. „Au nevoie de haine. Băieţii îmbracă haine de fete, fetele haine de băieţi pentru că acestea sunt la acest moment posibilităţile", a explicat edilul.

Toţi invitaţii au contribuit la acţiunea umanitară

ovidiu-bocai.jpg

Înainte de a intra în sala de spectacol, invitaţii, copii şi adulţi, au donat bani pentru tinerii de la Fundaţia CHIRO. Senatorul Nicolae Moga a oferit în scop caritabil jumătate din indemnizaţia sa de parlamentar. „Aş dori nespus de mult ca toţi primarii din colegiul meu şi nu numai din colegiul meu, ci şi din judeţul Constanţa, să desfăşoare astfel de acţiuni, pentru că avem mulţi copii care au nevoie de ajutorul nostru", a declarat senatorul. Deputatul Constantin Chirilă a contribuit şi el la acţiunea umanitară. „Am venit să salut iniţiativa primarului Dumitru Bocai, care este lăudabilă şi ar trebui urmată de toţi, o dată pentru că este un act cultural, iar noi am uitat să mai trăim şi pe segmentul acesta şi să ne ocupăm şi de oameni şi de partea spirituală, şi doi, pentru că este un gest foarte frumos de sprijin pentru copii şi sper să fie o seară minunată şi să-mi aduc şi eu aportul cât pot", a precizat deputatul. La eveniment a luat parte şi primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti. Pentru invitaţii care au decis să acorde sprijin financiar celor zece tineri, au urcat pe scena Centrului Cultural Ovidiu actorii Adriana Trandafir, Andreas Petrescu şi Gabriel Fătu. Artiştii au pregătit pentru public piesa „Mă mut la mama", care a început la ora 18.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii